Active Beauty
Valentin-napi ajándékok nőknek: 10 eredeti ötlet

Szívből jövő

Valentin-napi ajándékok nőknek: 10 eredeti ötlet

Amikor februárban közeledik a Valentin-nap, sokaknál elkezdődik a nagy töprengés: mit ajándékozzak a páromnak Valentin-napon? Összegyűjtöttünk pár eredeti, nőknek szóló Valentin-napi ajándékötletet, melyek biztosan több örömet okoznak, mint egy doboz praliné…

Először is egy jó tanács: a másik fél szeretetnyelve alapján orientálódj az ajándékozás során. Mi a fontosabb az ajándékozott nőnek: a kettesben eltöltött idő vagy egy tényleges Valentin-napi ajándék? Sokkal könnyebb lesz megtalálnod a megfelelő meglepetést, ha ezt sikerül kiderítened.

10 eredeti Valentin-napi ajándékötletünk:

1. Virágok másképp

Még akkor is, ha fairtrade virágokat ajándékozol, a vágott virágok gyakran messzi országokból érkeznek, ellenben nem túl hosszú életűek. Sokkal fenntarthatóbb Valentin-napi ajándék nőknek egy cserepes növény. A legjobb, ha a kedvencét ajándékozod, és azt egy közeli virágosnál veszed meg. A virágárus az alkalomhoz illően be is csomagolja vagy díszíti a növényt szalagokkal, fából készült szívekkel vagy más dekorációkkal, de remek megoldás lehet az is, ha te magad díszíted fel a cserepest. Megfelelő gondozás mellett több évig is elkíséri ez a Valentin-napi meglepetés az ajándékozottat.

2. Élmény ajándékba

Valentin-napi ajándékkal kapcsolatban nem csak tárgyakban lehet gondolkozni, hiszen élményt adni sokkal különlegesebb, és az sem mellékes, hogy az ajándékozott még sokáig fog rá emlékezni. Az olyan oldalakon, mint a Meglepkék vagy a Feldobox, rengeteg ajánlat közül válogathatsz, legyen szó egy kutyaszán túráról, egy páros fotózásról vagy akár egy sörfőző tanfolyamról. Mindegy, hogy egy vonatút vagy egy mozilátogatás, a kettesben eltöltött időnél nincs szebb! Ha pedig jobban szeretsz pihenni és kikapcsolódni, remek ajándék lehet egy közös wellness-utalvány.

3. Valentin-napi kekszek

Még a Valentin-napi keksz is sokkal személyesebb meglepetés, mint egy doboz, boltban vásárolt praliné. Ehhez pedig még arra sincs szükség, hogy valami nagyon különlegeset süss – egy egyszerű szívformájú, rózsaszín mázzal díszített keksz is tökéletes választás. Az elkészült finomságokat tedd bele egy szép üvegbe vagy dobozba, díszítsd egy szalaggal, és már kész is van a Valentin-napi ajándék!

4. Könyv vagy hangoskönyv előfizetés

A könyvmolyok számára a könyv, mint ajándék némileg romantikus is. A legjobb, ha egy magas minőségű (keménykötésű) kiadást választasz, amit szépen becsomagolsz, és még dedikálod is. Valentin-napi ajándéknak nyugodtan beszerezhetsz egy drágább darabot, amit az ajándékozott valószínűleg nem venne meg magának. A művészetekről és utazásokról szóló könyvek ideális választásnak bizonyulnak. Remek alternatíva lehet egy könyvutalvány is, így közösen el tudtok menni az adott könyvesboltba, ahol együtt böngészhetitek át a választékot, az ajándékozott pedig kiválaszthatja a számára tökéletes kiadást. Mindazoknál, akik nem szeretnek olvasni, bizonyára előnyt élveznek a hangoskönyvek: ajándékozz hangoskönyv előfizetést például a Voiztól, az Audible-től vagy a Moobiustól. Ezeket akár együtt is meghallgathatjátok.

5. DIY-randi kalendárium

Egy kapcsolatban nagyon fontos szerepe van az új élményeknek és a változatosságnak. A hétköznapokban sajnos gyakran nincs idő a romantikára, a randizásról pedig végképp megfeledkezünk. Egy DIY-randi kalendáriummal azonban ezt kiküszöbölheted, ugyanis minden hónapra előre be kell tervezned egy randevút.

6. Reggeli az ágyba

Ez egy verhetetlen klasszikus, hiszen ki ne kapna szívesen a reggelit az ágyba? Ebből az alkalomból kipróbálhatnád a vegán hajdina palacsinta agavésziruppal receptet. Ha még ennél is motiváltabb vagy, akkor este még akár egy három fogásos menüt is készíthetsz. Javaslatunk egy rózsaszín menühöz: előételként vöröscékla-leves tormakrémmel, főételként egy vegaburger, desszertként pedig egy mochi fagyi málnából. Ha nem mersz új receptekkel kísérletezni, akkor egyszerűen készítsétek el együtt a kedvenc ételeiteket.

7. Lejátszási lista

Emlékszel még azokra az időkre, amikor saját magunk készítettünk válogatás kazettákat vagy CD-ket a párunk kedvenc dalaival, majd ezzel leptük meg őt? Mit szólnál egy menő lejátszási listához, méghozzá az összes olyan dallal, ami jellemzi a kapcsolatotokat? A nappaliban természetesen együtt hallgatjátok majd ezeket a számokat, és már kezdődhet is a buli…

8. Masszázs

Ez a Valentin-napi ajándék minden bizonnyal romantikus hangulatot teremt: egy kényeztető páros masszázs. Ajándékozz utalványt és egy masszázshoz szükséges fenntartható olajat.

9. Valentin-napi ajándékok nőknek: lepd meg némi kikapcsolódással

Egy másik Valentin-napi ajándék, amitől jól fogja érezni magát a párod: utalvány egy termálfürdőbe. Hasonlóan jó meglepetés lehet egy nyugodt este a saját otthoni wellness oázisában egy kellemes ápolófürdővel, pár rózsaszirommal, teamécsesekkel és hangulatos zenével…

10. Valósítsd meg egy kívánságát

Az előző ötletek remek alternatívája lehet, ha megvalósítod a kedvesed egyik kívánságát – legyen az egy praliné készítő tanfolyam, gitároktatás vagy egy trendsport, például a fal-pilates kipróbálása. Természetesen az is remek ötlet, ha a kedvenc hobbijához veszel neki eszközöket vagy kiegészítőket, például fonalat, ha szeret kötni, gitárhúrokat, ha zenál, vagy felszerelést egy romantikus éjszakai kiránduláshoz, napfelkeltével egybekötve. A legjobb, ha egyszerűen megkérdezed, hogy épp miről álmodozik…

Mindegy, hogy milyen Valentin-napi ajándék mellett döntesz, mindig tedd a meglepetést személyesebbé egy levéllel vagy egy saját készítésű üdvözlőkártyával.