Active Beauty
Valentin-napi ajándékok férfiaknak: ezeknek örülni fog
Szöveg: Elisabeth Sas, Magdalena Langeder

Minden férfi számára

Valentin-napi ajándékok férfiaknak: ezeknek örülni fog

Természetesen nem kell egy külön alkalom arra, hogy megmutasd a szerettednek, mennyire fontos a számodra. Ezen kívül a legtöbb esetben arra a kérdésre, hogy mire vágyik, nem is kapsz rendes választ. Ettől függetlenül a Valentin-nap egy remek alkalom arra, hogy kényeztesd, és egyszerűen köszönetet mondj a párodnak. A neki szánt meglepetések nem igényelnek nagy felhajtást, viszont garantáltan örömet okoznak majd!

1. Praktikus hétköznapi segítők

Vannak olyan termékek, melyeket egy férfi egyszerűen sosem venne meg magának. Szükséged van némi inspirációra?

Alsónemű
Nem titok, hogy a legtöbb férfi alapvetően nem szeret vásárolni. Túl unalmas, fárasztó és egyszerűen nem szórakoztató a számukra. Ha egyszer mégis elmennek, akkor csak azért, mert láttak egy új műszaki eszközt, amit mindenféleképpen meg szeretnének venni. Van azonban valami, amire tényleg minden férfinek szüksége van: zoknira és alsónadrágra! Ezek állandóan használatban vannak, így viszonylag gyorsan kopnak. Manapság már számos divatos márka létezik, melyek kifejezetten fehérneműre specializálódtak, és nem csupán a minőségre helyezik a hangsúlyt, hanem a fenntarthatóságra is.

Sportfelszerelés
A sportoláshoz használt törölköző felett is minden bizonnyal elrepült az idő, és a kulacsot is érdemes időnként lecserélni. A Valentin-nap tökéletes alkalom arra, hogy felfrissítsd a legjobb barátod, az apukád vagy az élettársad sportfelszerelését. Kaphatók például olyan törölközők, melyeken zsebek találhatók, és kifejezetten az edzőtermi használatra lettek kifejlesztve. Vagy hallottál már például az öntisztító kulacsról? Ezeken kívül mindig jól jönnek a sportzoknik.

Konyhai segítők
Egyre több férfi szeret a konyhában foglalatoskodni, például főzni. Ilyenkor számukra nincs bosszantóbb, mint az életlen kések. Ha a párod már megtalálta számára a tökéletes kést, akkor egy késélező is remek ajándék lehet. De csak jó minőségű darabot érdemes venned, amit hosszútávon tud használni. Ha pedig némi változatosságra van szükség a fiókban, akkor egy praktikus és értékes szakácskés lehet az ideális ajándék egy férfinak.

További praktikus ajándékötlet:

  • Home office eszközök
  • Zenei kiegészítők (gitárhúr, pengető)
  • Szerszámok
  • Pipere termékek

Arcápoló termékek a dm Online Shop-ban:


2. Lepd meg a számodra legkedvesebb férfit közös programokkal

Mivel okozhatnál nagyobb örömet Valentin-napon, a szerelmesek napján, mint a közösen eltöltött idővel? A fantáziád előtt nincsenek határok. Következzen pár inspiráló ötlet:

Vacsora kettesben
A kettesben eltöltött idő nem azt jelenti, hogy el kell utaznotok, vagy nagyon mélyen kellene a zsebedbe nyúlnod. Már egy közösen elfogyasztott (otthoni) vacsora is kellemes légkört teremt, és azt mutatod vele a párodnak, hogy értékeled. Mindegy, hogy egy elkészített vacsorával leped meg, vagy egy közös főzéssel. Mit szólnál ahhoz, ha ebből az alkalomból kipróbálnál egy új receptet? Például a vöröscékla-levest tormakrémmel vagy egy vegán menüt.

Geocaching
Az életben néha nem jut elég idő a szórakozásra! Mit szólnál ahhoz, ha kincsvadászatra mennétek a természetbe? Amire ehhez szükségetek lesz: megfelelő ruházat, egy geocaching-fiók és egy okostelefon, amire telepítitek az applikációt. Ezt követően kereshetsz a közelben geocaching helyeket, és indulhat is a kincskeresés. A legjobb az egészben, hogy nem csak együtt töltitek el az időt, de még a friss levegőn is mozogtok.

Beszélgetések és kihívások pároknak
Őszintén: milyen sűrűn van tényleg időtök beszélgetni egymással? Valószínűleg túl ritkán. Felvetődik azonban a kérdés, hogy Valentin-napra tényleg ajándékozhatsz beszélgetéseket? Természetesen! Mit szólnál például egy felnőtteknek szóló beszélgetőkártyás játékhoz és sok együtt töltött perchez? Ezek a kártyák számos témát érintenek. Ki tudja, lehet, hogy teljesen új és egyben meglepő dolgokat tudsz meg a párodról… De akár egy könyv is rengeteg ötletet adhat ahhoz, hogy együtt éljetek át különféle randiprogramokat.

3. Személyes emlékek ajándékba

Lehet, hogy van valami, amit a párod mindig is ki szeretett volna próbálni? Egy utalványokból álló ajándékkal valóra válhatnak a legkülönlegesebb álmok…


Akcióra fel!
260 lóerővel végig száguldani egy offroad-terepen – sziklákon és sáron át. Vagy egy tandemugrás 4000 méter magasból. Manapság már számos ajándékozható élmény közül lehet válogatni, melyekkel igazán különleges és garantáltan emlékezetes pillanatokat tudsz okozni.

Élvezetes pillanatok
Ahogy már fentebb is írtuk, egyre több férfit érdekelnek a kulináris témák. Ma már teljesen új kultúrákat lehet felfedezni főző- és grillkurzusokon vagy speciális kóstolásokon keresztül.

Szabad belépés
Ott lenni egy mérkőzésen, élőben szurkolni a kedvenc csapatunknak, vagy versenyezni a Hungaroringen: a legtöbb férfi életében fontos szerepet kap a sport. Ebből adódóan minden bizonnyal örömet tudsz okozni neki egy belépőjeggyel.

4. Saját kezűleg készített Valentin-napi ajándékok férfiaknak

A kevés idő nem zárja ki a DIY-projekteket, főleg, ha ezek ötletes és gyorsan elkészíthető Valentin-napi ajándékok.

Fényképes ajándék
A közösen eltöltött idő sokáig feltölt, főleg akkor, ha ezeket a szép pillanatokat meg is örökítjük. Ezáltal később a partnereddel, vagy akár több év múlva a gyerekeiddel vagy az unokákkal is nosztalgiázhattok. Ezek a fényképek – kreatívan és saját kezűleg elkészítve – továbbá tökéletes választásnak bizonyulnak Valentin-napi ajándéknak is férfiak számára. Ehhez egyszerűen válaszd ki a kedvenc fotókat, nyomtasd ki azokat, és tedd bele egy (DIY-)képkeretbe vagy fotóalbumba.
Mindazok, akik a közösen eltöltött idő során teljesen le szeretnének mondani a mobiltelefonról, használjanak Polaroid fényképezőgépet. Ennek további előnye, hogy a képek meghatározott száma miatt sokkal tudatosabban választod ki azokat a pillanatokat, amiket meg szeretnél örökíteni.

Saját készítésű praliné
Egy férfi szívéhez a hasán át vezet az út. Miért nem leped meg a szerelmedet egy édes aprósággal? A pralinék készítése sokkal nehezebbnek tűnik, mint amilyen valójában. Az interneten számos különböző receptötletet találsz. A mi kedvencünk egy mandulás-csokoládépraliné, amelynek elkészítése is egyszerű. Mindössze a következő hozzávalókra lesz szükséged: datolya, mandula, kókuszolaj, kókuszchips, kakaó és fahéj. Nem is tűnik olyan nehéznek, ugye?

Személyes lejátszási lista
Sokan biztosan emlékszünk még azokra az időkre, amikor a szerelmeinknek és barátainknak hosszú lejátszási listát állítottunk össze CD-n vagy kazettán. Ez egy igazán szentimentális retro ajándék lehet: a The Original Mashtape ugyanúgy néz ki, mint egy régi kazetta, viszont egy 8 GB-os USB stick van benne, amire egy rendkívül hosszú lejátszási lista is ráfér! De remek alternatíva lehet az is, ha a párodnak egy Spotify-listát készítesz. Ez lehet, hogy nem annyira romantikus, viszont a kedvesed egy életen át hallgathatja, illetve az sem mellékes, hogy mindig nála van.