Pereces csokoládé: ropogós édesség, amit te is könnyedén elkészítesz!
Egy remek recept-meglepetés mindazoknak, akik szeretik az édes-sós ízkombinációt: a ropogós perec és az édes-keserű csokoládé keveréke tökéletes nassolnivaló.
Pereces csokoládé: így sikerülhet!
Hozzávalók:
- 2 tábla étcsokoládé (200 g)
- 1 tk. kókuszolajjal
- némi bourbon vanília
- szilikonforma
- 20 sós perec
- pár darab egész mandula
- pár szem csokoládé drazsé
- némi durva tengeri só
Elkészítés:
1. Csokoládé megolvasztása
A perec csokoládéhoz vízgőz felett óvatosan olvaszd fel egy edényben a csokoládét némi kókuszolajjal és a bourbon vaníliával.
2. Perecek hozzákeverése
A szilikonformába tegyél egy vékony réteg olvadt csokoládét, és rövid ideig hagyd hűlni. Ezután tegyél rá még egy vékony réteg csokit. Majd keverj a maradék olvadt csokoládéhoz kb. 15 perecet, és alaposan keverd össze. Ezt követően töltsd bele a szilikonformába, és várd meg, hogy kihűljön – a legjobb, ha 15 percre beteszed a hűtőbe.
3. Csokoládé elkészítése és díszítés
A korábban félretett csokoládét (szükség szerint ismét melegítsd fel) töltsd bele a szilikonformába, és hagyd kihűlni. Amint megdermedt a csokoládé, óvatosan szedd ki a szilikonformából, és ízlés szerint díszítsd a maradék pereccel, a mandulákkal, a csoki drazsékkal és némi tengeri sóval. Ahhoz, hogy a dekoráció ne essen le a csokoládéról, nyugodtan használd a megmaradt olvadt csokit „ragasztóként”. El is készült ez az isteni ropogós édesség!
A dm Online Shopban számos további csokoládés finomságot találsz és édes hozzávalót találsz: