Active Beauty
Karácsonyi stollen másképp: gluténmentes stollen muffin recept
Lesedauer: min
A karácsonyi pékségben

Karácsonyi stollen másképp: gluténmentes stollen muffin recept

A karácsonyi stollen, vagy más néven a krisztuskalács egy igazi klasszikus finomsága az adventi időszaknak. Túl unalmasnak találod? Akkor mindenképp próbáld ki gluténmentes karácsonyi stolle muffin receptünket!

Honnan származik a karácsonyi stollen?

Ez a hagyományos péksütemény Németországból, pontosabban Drezdából származik, ahol a 15. században nagyböjti csemegeként fogyasztották. Mivel az egyház betiltotta a vajat és a tejet, ezért a karácsonyi stollen akkoriban meglehetősen ízetlen volt, ugyanis csak lisztből, vízből és élesztőből állt. Ma pedig már ez az édes, mazsolával és dióval ízesített finomság az adventi időszak szerves része, és minden hagyományos ünnepi asztal kötelező eleme.

Karácsonyi stollen muffin recept

Hozzávalók 24 muffinhoz


A dekoráláshoz:

  • 50 g folyékony vaj
  • 50 g porcukor

Elkészítés:

1. Összetevők összekeverése

Melegítsd elő a sütőt 170 Celsius-fokra. A puha vajat alaposan keverd össze egy kézi mixer segítségével a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Egyenként add hozzá a tojásokat, majd a túrót. Ezután szórd bele a lisztet, a sütőport, a szerecsendiót, a fahéjat és a kardamomot, és keverd jól össze. Aprítsd fel a mazsolát, és a kandírozott narancshéjat, majd ezeket is keverd a tésztához.

2. Adagolás

A tésztát egy fagylaltkanál segítségével kanalazd bele a muffinformákba, majd 25-30 perc alatt süsd készre.

3. Díszítés

A még meleg muffinokat kend be a vajjal, és várd meg, hogy teljesen kihűljenek. Ezután ismét kend be őket a folyékony vajjal, majd vastagon szórd meg porcukorral. El is készültek a karácsonyi stollen muffinok!

Leider haben wir keine Ergebnisse für Ihre Suche gefunden. Bitte versuchen Sie es mit anderen Suchbegriffen.