Gyümölcsös jégkrémek házilag, hozzáadott cukor nélkül
Minden gyerek rajong a fagyiért; ha tehetnék, egész nyáron egy jégkrémmel a kezükben rohangálnának. A jó hír pedig, hogy ezektől az édességektől nem is kell feltétlenül tiltani a kicsiket. Arra azonban fontos figyelni, hogy inkább a házi készítésű, színezékektől és adalékanyagoktól mentes, hozzáadott cukrot nem tartalmazó változatokat részesítsük előnyben. Mutatunk is három ízletes fagyi receptet, melyek otthon is pillanatok alatt elkészíthetők.
Egy aprítógépbe betesszük az eperszemeket, adunk hozzá egy doboz joghurtot, és összedolgozzuk. Ezután egy darabokra vágott banánt és két kanál mézet is teszünk bele, és pépesítjük. Az elkészült masszát egy szilikonos jégkrémformázóba öntjük, beletesszük a pálcikákat, majd néhány órára a fagyasztóba helyezzük.
Epres-banános jégkrém
Hozzávalók:- 300 g eper
- 1 db banán
- 150 g natúr joghurt
- 2 tk. dmBio virágméz vagy dmBio agavé szirup (ízlés szerint)
Egy aprítógépbe betesszük az eperszemeket, adunk hozzá egy doboz joghurtot, és összedolgozzuk. Ezután egy darabokra vágott banánt és két kanál mézet is teszünk bele, és pépesítjük. Az elkészült masszát egy szilikonos jégkrémformázóba öntjük, beletesszük a pálcikákat, majd néhány órára a fagyasztóba helyezzük.
Áfonyás-tejfölös jégkrém
Hozzávalók:
- 200 g áfonya
- 2 tk. dmBio virágméz
- 150 g növényi tej (dmBio rizsital)
- 1 kis dobozos tejföl
Elkészítés:
Az áfonyát, a növényi tejet és a tejfölt egybeöntjük, ízlés szerint egy kis mézzel édesítjük, és egy mixerben jól összedolgozzuk. A pépet jégkrém formákba öntjük, majd néhány órára a fagyasztóba tesszük. A változatosság kedvéért olykor csokis verziót is készíthetünk: a fagyott pálcás jégkrémeket megolvasztott cukormentes étcsokoládéba forgatjuk.
Krémes citromfagylalt
Hozzávalók:
- 300 ml habtejszín
- 100 ml sűrített tej
- 1 pohár natúr joghurt (de lehet citromos vagy barackos is)
- 1/2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tk. dmBio virágméz
Elkészítés:
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a joghurtot és a sűrített tejet, majd a turmixgéppel jól összedolgozzuk. Belefacsarunk egy fél citromot, belereszeljük a citrom héját, és adunk hozzá egy kevés mézet is, vagy ízlés szerint más édesítőt. Miután habverővel jól megkevertük, egy műanyagdobozba töltjük, és pár órára a fagyasztóba tesszük. Fagyis kanállal jól kiszedhető, krémes citromfagyit kapunk.