Gesztenyeleves recept:

Hozzávalók:

  • 250 g burgonya
  • 200 g póréhagyma
  • 1 nagy fehér hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 250 g gesztenye (fogyasztásra kész)
  • Némi olaj
  • 100 ml fehérbor
  • 2 ek. marhahúsleves
  • 600 ml víz
  • Szerecsendió
  • Só, bors, chili pehely
  • Csipet fahéj
  • 200 g tejszín
  • Egy marék friss, aprított petrezselyem


Elkészítés:

1. Készítsd elő a zöldségeket
A gesztenyeleveshez először pucold meg a burgonyát, majd vágd is kockákra. A megmosott póréhagymát, hagymát és fokhagymát szintén aprítsd fel.

2. Főzd meg a zöldségeket
Az előkészített zöldségeket a gesztenyével együtt egy nagy edényben kevés olajon pirítsd meg. Ezt követően öntsd hozzá a fehérbort és a vízben felhigított marhahúslevest. Ízesítsd szerecsendióval, sóval, borssal, chili pehellyel és egy csipet fahéjjal. Közepes lángon kb. 20 percig hagyd forrni.

3. Pürésítsd a levest
A levest pürésítsd egy botmixer segítségével. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, és ízesítsd a friss petrezselyemmel. El is készült a krémes gesztenyeleves!