Gesztenyeleves recept: így készítheted el pofonegyszerűen
Szerecsendió, póréhagyma és gesztenye – ez az ínycsiklandó gesztenyeleves recept tökéletes választás a hideg napokra. Igazi téli klasszikus.
Gesztenyeleves recept:
Hozzávalók:
- 250 g burgonya
- 200 g póréhagyma
- 1 nagy fehér hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 250 g gesztenye (fogyasztásra kész)
- Némi olaj
- 100 ml fehérbor
- 2 ek. marhahúsleves
- 600 ml víz
- Szerecsendió
- Só, bors, chili pehely
- Csipet fahéj
- 200 g tejszín
- Egy marék friss, aprított petrezselyem
Elkészítés:
1. Készítsd elő a zöldségeket
A gesztenyeleveshez először pucold meg a burgonyát, majd vágd is kockákra. A megmosott póréhagymát, hagymát és fokhagymát szintén aprítsd fel.
2. Főzd meg a zöldségeket
Az előkészített zöldségeket a gesztenyével együtt egy nagy edényben kevés olajon pirítsd meg. Ezt követően öntsd hozzá a fehérbort és a vízben felhigított marhahúslevest. Ízesítsd szerecsendióval, sóval, borssal, chili pehellyel és egy csipet fahéjjal. Közepes lángon kb. 20 percig hagyd forrni.
3. Pürésítsd a levest
A levest pürésítsd egy botmixer segítségével. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, és ízesítsd a friss petrezselyemmel. El is készült a krémes gesztenyeleves!
Próbáld ki a vegán brokkolikrémlevesünket is!