Active Beauty
Egészséges és gyors receptek rohanós hétköznapokra
Szöveg:
olvasási idő: min
Finomságok vacsorára

Egészséges és gyors receptek rohanós hétköznapokra

A dolgos hétköznapokon jellemzően csak esténként, a vacsoránál gyűlik össze a család. Ilyenkor lehetőségünk nyílik arra, hogy egy jót beszélgessünk, finomakat falatozzunk és egy kicsit eltávolodjunk a hétköznapi gondoktól. Ugyanakkor nem biztos, hogy minden este jut időnk egy kiadós vacsora összeállítására, ráadásul az esti órákban már inkább a könnyebb ételek esnek jól a szervezetünknek. Mutatunk néhány bevált receptet, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvence lehet.


Sajtos cukkini tócsni

A cukkini tócsni többféle módon tálalható, így a család minden tagja kedve és ízlése szerint fogyaszthatja. Megkenhetjük a tetejét tejföllel, olvaszthatunk rá sajtot, de szendvicsalapnak is kiváló, vagy akár helyezhetünk egy szelet húst is a két tócsni közé. Ráadásul serpenyőben, air fryerben és sütőben is gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:
  • 1 db közepes méretű cukkini
  • 1 db M vagy L méretű tojás
  • 1 db közepes répa
  • 50 gramm sajt
  • 2 ek. liszt (gluténmentes rizsliszttel is kiváló)
  • 1 gerezd fokhagyma vagy némi fokhagymapor
  • só, bors és friss kapor ízlés szerint

Elkészítés:

A cukkinit és a répát lereszeljük, megszórjuk két kávéskanál sóval, majd 10-15 percig állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Közben a sajtot lereszeljük, majd a cukkiniból jól kinyomkodjuk a levet és összekeverjük a sajttal. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, a fokhagymát és az egyéb fűszereket. Jól összedolgozzuk, kanállal kis korongokat formázunk a masszából, majd egy olajjal vékonyan kikent serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Air fryerbe vagy sütőbe is tehetjük, ez esetben sütőpapírra öntsük a masszát, vékonyan kenjük meg olajjal, és 180 Celsius-fokon süssük aranybarnára.



Káposzta-pizza

Ez az ízletes és tápláló étel rostban gazdag, és a friss káposztaalapnak köszönhetően kiváló kálium-, C- és K-vitamin forrás.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk, majd nagyjából egyforma, ujjnyi vastag szeletekre felvágjuk. Sütőpapírra helyezzük a szeleteket, majd olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk fokhagymaporral. Ezután 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 perig sütjük, amíg a szélei aranybarnák nem lesznek. Közben lereszeljük a sajtot, felaprítjuk a sonkát, felszeleteljük a koktélparadicsomot. Majd miután kivesszük a káposztát a sütőből, mindegyik szelet tetejét megkenjük paradicsomszósszal, rátesszük a sonkát, a paradicsom szeleteket és a sajtot, majd a visszatesszük a sütőbe, és további 8-10 perc alatt készre sütjük. A tetejére friss bazsalikom leveleket szórunk.


Töltött burgonya muffinok


Hozzávalók:

Elkészítés:

A krumplikat jól megmossuk, egy nagyobb fazékba tesszük, és sós vízben héjában megfőzzük. Közben előveszünk egy 12 adagos muffin sütőformát, és a rekeszek alját vékonyan megkenjük olajjal. Majd beleteszünk minden rekeszbe egy darab főtt krumplit, és egy kisebb pohárral mélyen benyomjuk a burgonyák közepét. Ezután sózzuk, borsozzuk és 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Miután kivesszük a sütőből, megtöltjük a burgonyákat: mindegyikbe helyezünk egy kanál paradicsomszószt, egy darab kolbászt, rá egy kevés krémsajtot, és reszelt sajttal fedjük. Visszatesszük a sütőbe, és pár perc alatt készre sütjük.
x
Sajnáljuk, de nem találtunk találatokat a keresésére. Kérjük, próbálkozzon más keresési kifejezésekkel.