Angyalszál csokoládé – Cukorfelhő álom saját kezűleg
Rajongsz az egzotikus csokoládékért? Akkor az angyalszál csokoládé a tökéletes választás számodra! Ennek a kreációnak az édes titka: a pişmaniye, egy török specialitás, amit cukorból, lisztből és zsírból készítenek, és nagyon hasonlít a vattacukorra.
Inhaltsverzeichnis
Angyalszál csokoládé: így készítsd el otthon!
Hozzávalók:
- 300 g fehér csokoládé
- 1 ek. kókuszolaj
- Piros ételfesték
- ¼ csomag bourbon vanília
- Szilikon forma
- Kevés pişmaniye (török vattacukor)
- Pisztáciakrém
Elkészítés
1. Olvaszd fel a csokoládét
Az angyalszál csokoládéhoz vízgőz felett olvassz fel óvatosan 250 g fehér csokoládét némi kókuszolajjal és bourbon vaníliával. Miután teljesen felolvadt a csoki, adj hozzá két-három csepp piros ételfestéket. A csokoládé felét töltsd bele a szilikonformába, és egyenletesen simítsd le. Nagyon fontos, hogy úgy forgasd a formát, hogy az oldalsó falakon kialakuljon egy kb. 1-2 cm magas csokoládéperem. Ezután tedd a formát 15 percre a hűtőszekrénybe.
Mielőtt beletöltenéd a rózsaszín csokimasszát a formába, a szép végeredmény érdekében egy villa segítségével folyass a formába némi fehér csokoládét. Ezután várd meg, hogy kihűljön és megdermedjen, majd töltsd bele az ételfestékkel beszínezett csokoládét.
2. Készítsd el az angyalszál tölteléket
Vedd ki a szilikonformát a hűtőszekrényből, és adj hozzá annyi pişmaniyét, hogy befedje az alját. Ezt követően oszlass el rajta kb. 2 ek. pisztáciakrémet, majd ismét tedd a formát kb. 15 percre a hűtőbe.
3. Jöhet az utolsó csokoládéréteg
A maradék fehér csokoládét – ha már nem folyékony – ismét olvaszd fel vízgőz felett, majd azt is töltsd bele a formába. A csokit egy órára helyezd a hűtőszekrénybe, ezután óvatosan szedd ki a szilikonformából. El is készült a vattacukros álom!
Még több csokoládés inspirációt találsz a dm.hu-n!