Active Beauty
6 egyszerű projekt, ami teljesen átalakítja otthonod

Így varázsold újjá a lakást

6 egyszerű projekt, ami teljesen átalakítja otthonod

Egy idő után mindenki úgy érzi, hogy változásra van szükség az otthonában. Szerencsére pár apró trükkel be is csempészhetjük az újdonság érzetét.

Minél több zöldség
Próbáld csak ki: a szobanövények átültetésével és átcsoportosításával is nagy változást érhetsz el. Ehhez mindössze be kell szerezned pár új kaspót, és minden cserepest új helyre kell kötöztetned. Persze ne feledkezz meg a szobanövények igényeiről, azaz ne tegyél árnyékos helyre olyat, ami a fényt szereti, és fordítva.

Új képek a falon
Bizonyos idő elteltével a képek is unalmassá válnak, így érdemes ezeket is cserélgetni. Ehhez akár te magad is kereshetsz az interneten fotókat, amiket kinyomtatsz, és beleteszed a régi keretekbe. De akár a kereteket is lecserélheted, vagy más színűre is festheted.
 
Textilcsere
A lakástextilek lecserélésével is nagy változást tudsz elérni. Szerezz be új díszpárnahuzatokat, egy új pokrócot a kanapéra, új függönyöket vagy akár egy vadonatúj szőnyeget. A hatás elképesztő lesz!

Rendezd át
A legeslegnagyobb változást azzal tudod elérni, ha teljesen átrendezed a szobát, azaz minden bútornak új helyet keresel. Mit szólnál, ha a kanapé a szoba közepére kerülne? Az már úgyis rég idejét múlt, hogy a szófának a fal mellett kell állnia. Próbáld ki ezt a modern elrendezést. A siker garantált!

Upcyling
Az utóbbi évek egyik legnagyobb trendje, hogy új életet lehelünk régi tárgyakba. Ezáltal számos bútort és más tárgyat meg tudsz óvni attól, hogy a kidobás sorsára jusson. Ragadj ecsetet és festéket, és újítsd fel a megunt darabokat. De már csak azzal is nagy változást tudsz elérni, ha lecseréled a komódon a fogantyúkat.

Színezd újra
Ez talán az egyik legkézenfekvőbb módszer, ha otthonunk felfrissítése a cél. A falfestést viszonylag jó áron meg lehet úszni. Ráadásul az egyszerű átszínezéshez még csak különösebb szaktudás sem kell. Persze ha az egyszerűnél többre vágy, megannyi lehetőséged van: dolgozhatsz falmatricákkal, sablonokkal, de akár kontrasztos színpárosításokkal is.