Active Beauty
3 szuper spenótos recept
Text:
Lesedauer: min
Erő és egészség

3 szuper spenótos recept

A spenót 91 százalékban vízből áll, ezért kifejezetten kalóriaszegény. Emellett karotinoidokat, C- és K1-vitamint, vasat, kalciumot és folsavat is tartalmaz. Minél sűrűbben fogyasztjuk tehát, annál jobbat teszünk a szervezetünkkel. Szerencsére számos ételt el lehet belőle készíteni – mi most három remek receptet osztunk meg veled.

#1 – Tagliatella spenóttal és csirkével
Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 600 g csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek. olaj
  • 150 ml főzőtejszín
  • 500 tagliatella
  • 1 ek. olívaolaj
  • 300 g leveles spenót
  • Egy csipet só
  • Egy csipet őrölt fekete bors
Elkészítés
  1. Egy edényben forralj fel kb. 4 liter vizet. Eközben mosd meg a csirkemellfilét, töröld szárazra és amennyiben szükséges, távolítsd el az ínakat. A filét vágd kb. 3-4 cm-es darabokra. A hagymát hámozd meg, vágd félbe és kockázd fel.
  2. Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olajat, majd 3-4 percig pirítsd a csirkemelldarabokat. Ezután tedd félre egy tányérra. A serpenyőbe tegyél még egy evőkanál olajat, és közepes lángon kb. 3 percig pirítsd a hagymákat. Ha letelt az idő, akkor öntsd hozzá a főzőtejszínt, hagyd felforrni, és közepes lángon főzd további 3-4 percig.
  3. Eközben tedd a tésztát egy csipet sóval együtt a forrásban lévő vízbe, és főzd készre. Ezután szűrd le, majd keverd össze 1 evőkanál olívaolajjal.
  4. Mosd meg a spenótot, szárítsd meg, és add hozzá a tejszínes szószhoz, várj 1-2 percet, hogy összeessen a spenót, majd tedd hozzá a csirkemellet is. Amennyiben szükséges, akkor fűszerezd sóval és borssal.
  5. Végül a serpenyőben keverd össze a tésztát, a szószt és a csirkemelldarabokat, és már el is készültél.
#2 – Lazacfilé citromos-spenótos salátával
Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 600 g lazac
  • 2 db citrom
  • 3 ek. vaj
  • 400 g leveles spenót
  • 3 ek. olívaolaj
  • egy csipet só és őrölt fekete bors
Elkészítés
  1. Ha fagyasztott lazacot használsz, akkor egy éjszakán át hagyd a hűtőben, így fel tud engedni. A citromot alaposan mosd meg, majd annyi héjat reszelj le, hogy az 1 teáskanál mennyiségnek feleljen meg. Ezután vágd félbe, és facsard ki a levét. A második citromot is tisztítsd meg és szeleteld fel. Egy edényben keverd össze a vajat a reszelt citromhéj felével, 1 teáskanál citromlével és sóval.
  2. Mosd meg a lazacot, töröld szárazra, és sózd, illetve borsozd meg. Ezután helyezd rá egy alumínium grilltálcára, tegyél rá pár szelet citromot, illetve vajdarabokat is szórj rá. A forró grillen kb. 12 perc alatt elkészül a hal, de természetesen sütőben is megsütheted. Ebben az esetben 175 Celsius-fokra és 15 percre lesz szükséged.
  3. A spenótot mosd meg, töröld szárazra, és tépked kisebb darabokra. Egy edénybe tegyél olívaolajat, 1 evőkanál citromlevet, a maradék reszelt citromhéjat, illetve némi sót és őrölt borsot. Ezeket alaposan keverd össze egymással, majd tegyél belőle egy tányérra. Erre helyezz rá 1 lazacfilét, arra csepegtess a vajas szószból, és már fogyaszthatod is.

#3 – Alma-spenót smoothie
Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 1 db citrom
  • 300 g leveles spenót
  • 3 db zöld alma
  • 800 ml víz
Elkészítés
  1. Mosd meg a citromot, felezd meg, majd facsard ki a levét.
  2. Tisztítsd meg a spenótot és töröld szárazra.
  3. Az almákat is öblítsd le, hámozd meg, távolítsd el a magházat, és vágd kockákra.
  4. Egy magasfalú edénybe tedd bele a spenótot, a felkockázott almákat, 1-2 evőkanál citomlevet és a vizet. Botmixerrel alaposan aprítsd és keverd össze.
  5. Tölts egy adagot egy pohárba, és már fogyaszthatod is.
Leider haben wir keine Ergebnisse für Ihre Suche gefunden. Bitte versuchen Sie es mit anderen Suchbegriffen.