Active Beauty
Szórakoztató farsangi elfoglaltság: DIY útmutató bohóckészítéshez
Szöveg: Nina Baldinger

Farsangi barkácsolás

Szórakoztató farsangi elfoglaltság: DIY útmutató bohóckészítéshez

Hogyan tudod a legegyszerűbben farsangi lázba hozni a kicsiket? Egy bohóckészítéssel! Remek szórakozás az egész családnak, amely során határok nélkül kiélheted a kreativitásod. Három egyszerű lépésben elkészítheted a vicces papírtányér-bohócokat:

Mielőtt elkezdenéd: a hozzávalók

A bohóc arcához egy papírtányérra lesz szükséged. Attól függően, hogy milyen színű lesz a bohóc kalapja, szükséged lehet mintás papírra, például csomagolópapírra. A masnihoz színes papírt használj, méghozzá 130 g/m2 sűrűségűt. A bohóc hajához tökéletes választásnak bizonyul a dekorszalag. Ezen kívül szükséged lesz két színes filcből készült golyóra, fehér papírra, ragasztóra, ollóra (gyerekolló lekerekített véggel), ceruzára, egy fekete filctollra és egy vonalzóra.

Tipp: a kisebbek is segíthetnek a bohóc elkészítésénél – főleg a ragasztásnál és a színezésnél.

Papírtányér-bohóc lépésről lépésre

1. Az arc
Ceruzával rajzolj egy mosolygó szájat a papírtányérra. A vonalat húzd ki fekete filctollal. A szemekhez rajzolj a fehér papírra köröket vagy ovális formákat, majd vágd ki azokat. A szemeket rajzold rá a kivágott formákra, majd ragaszd rá a papírtányérra. Egy filcgolyót ragassz fel az orr alá.

2. További részletek
A háromszög alakú sapkát rajzold fel egy ceruza és vonalzó segítségével a csomagolópapírra és a fehér papírra, majd vágd ki őket. A kivágott csomagolópapírt ragaszd rá a háromszög alakú fehér papírra. A másik filcgolyót ragaszd a sapka csúcsára. A DIY-masnihoz rajzolj egy masnit a színes papírra, és vágd ki. A hajszálak elkészítéséhez húzd végig a szalagon az ollót, így azok hullámosak lesznek.

3. Összeillesztés
A sapkát ragaszd fel a papírtányér felső részére. A bohóc haját ragasztóval rögzítsd a papírtányér oldalaihoz. A masnit ragaszd a papírtányér aljához. És el is készült a farsangi bohóc!