Active Beauty
Ötlet a hideg napokra: DIY-útmutató hóember készítéséhez vattakorongból
Szöveg: Nina Baldinger

Alkotás vattával

Ötlet a hideg napokra: DIY-útmutató hóember készítéséhez vattakorongból

A hideg napokon hogyan tudod a legjobban lefoglalni a gyerekeket? Egy ötlet: barkácsoljatok hóembert. Ez egy remek szórakozás az egész család számára, amely során nincsenek határok a kreativitásotok előtt. Három egyszerű lépésben könnyedén elkészítheted ezt az édes vatta-hóembert.

Mielőtt elkezdheted a barkácsolást: szükséges hozzávalók

A hóemberhez vattakorongokra lesz szükséged. Attól függően, hogy milyen színű lesz a hóember kalapja, szükséged lesz keménypapírra (130g/m2). Gomboknak használhatsz hópehely- vagy csillag formájú matricákat. Ezeken kívül szükséged lesz még: kicsi filcgolyókra, ragasztható billegő szemekre, ragasztóra, ollóra (egy gyerekolló is tökéletes, amelynek lekerekített a vége), ceruzára, fekete filctollra, lyukasztóra, egy madzagra és egy vonalzóra.

Tipp: a legkisebbek is segíthetnek a hóember barkácsolásánál, és kiélhetik kreativitásukat.

Hóember barkácsolása: elkészítési útmutató

1. A kalap:
Egy vonalzó és egy ceruza segítségével rajzolj egy kalapot fekete vagy színes papírra, majd vágd ki. A kalap felső részét lyukaszd ki a lyukasztóval, ezen fűzd át a madzagot, és vágd le. A madzagra köss egy csomót, majd ragassz a kalapra egy hópehely- vagy csillag formájú matricát.

2. Az arc:
Vegyél egy vattakorongot, és ragassz rá két billegő szemet. Az arc közepére ragaszd fel a filcorrot, és egy fekete filctollal rajzolj neki egy mosolygó szájat.

3. Összeragasztás:
A kalapot ragaszd az arc felső részére. Az arcot ragaszd rá két másik vattakorongra. Végezetül ragassz az alsó vattakorongokra hópehely vagy csillag matricákat, és el is készültek a gombok.

Tipp: A kész hóembereket felakaszthatod, vagy akár készíthetsz több darabot is, hogy összefűzd őket girlanddá, méghozzá úgy, hogy egy madzagra kötöd őket egymás mellé.