Menü

Nanushka interjú

„Nagyon fontos számomra a kitartás”

Home » Szabadidő » Nanushka interjú - 06.2017

A Nanushka divatmárka megálmodója és alapítója, Sándor Szandra szezonról szezonra kivívja magának a divatrajongók figyelmét. Kreációival pedig már rég nem csupán hazánkban, hanem a világ más részein is sikereket ér el. A nekünk adott interjúban azt is elárulta, hogy mi, illetve ki inspirálja őt igazán!

A London College of Fashionben tanultad ki a szakmát, mára pedig világszinten sikeres lett a márkád. A tehetséged, illetve az alázatod munkád mellett miben látod a saját sikered titkát?
Szerintem ebben a szakmában nagyon fontos a céltudatosság, a kitartás, a szenvedély és az optimizmus. Szinte sose fogadok el nemet válaszként, ha valamit a fejembe veszek, addig próbálkozom, amíg nem sikerül.

Hogyan lehetne leírni azt az életérzést, amit a márkáddal szeretnél kifejezni?
A márkával az „utazó” életérzést szeretném kifejezni. Ez sok szinten megjelenik a kollekciókban: elvont értelemben például jelképként vagy a világ különböző tájairól eredő motívumokban, gyakorlatias nézőpontból pedig például jól variálható fazonokban, illetve a könnyen kezelhető anyagok használatában.

Olyan hírességek viselték korábban a ruháidat, mint Miranda Kerr, Drew Barrymore, Taylor Swift, Charlize Theron vagy éppen Selma Blair. Minden bizonnyal sokak fantáziáját izgatja a kérdés, hogyan esett a választásuk a ruháidra?
Az ilyen kaliberű hírességeknél természetesen a sztár is beleszól abba egy fotózáson vagy a vörös szőnyegre lépés előtt, hogy neki tetszik-e a ruha, de alapvetően mindennek a kulcsa a személyi stylistja, akiben megbízik. A stylist általában több darabot prezentál neki, és ezekből választja ki a sztár, hogy mi az, amit ő is szeretne viselni. Szóval duplán pozitív érzés, amikor egy-egy ilyen megjelenést látunk, mert ez azt jelenti, hogy a stylist és a sztár is kiválasztotta az adott darabot.

Elárulod, hogy ki a múzsád?
Egy képzeletbeli nő, az úgynevezett urban escapist. Ő egy állhatatos lélek, akit mind a belső, mind a szó szoros értelmében vett utazások éltetnek.

Ennyi sikeres szezon után miből merítesz ihletet, hogy újra és újra megújulhass?
Az utazásból! Az utóbbi szezonok kollekcióiban a vissza- visszatérő inspirációs forrás mindig az utazás volt. Mind a motívumvilágban, mind az anyaghasználatban megjelenik, például elkezdtünk olyan anyagokkal dolgozni, melyek szuperkönnyűek és egyáltalán nem gyűrődnek.

Mi az a szín, fazon vagy akár anyag, ami idén nyáron a leginkább jellemzi a nemzetközi trendeket és nem lehet vele mellélőni?
Azt hiszem, a csíkos darabokkal alapvetően nem lehet melléfogni ebben a szezonban (mosolyog).

A divatvilág egészen más ritmusban él. Elárulod, hogy jelenleg min dolgozol?
Valóban így van! Már a jövő tavaszi–nyári kollekción munkálkodunk.

A rengeteg munka mellett mivel tudsz egy kicsit lazítani a mindennapokban?
Hetente egyszer jógázom, de a kedvenc mozgásformám a túrázás. Ginie-vel, a bedlington terrieremmel rengeteget járunk a természetbe. Nagyon szeretem például a Hármashatár-hegy környékét.

Hihetetlen sikereket értél el, maradtak még valóra váltandó nagy álmaid?
Természetesen! A karrierem tekintetében – annak ellenére, hogy nagyon örülök a nemzetközi sikereknek – még mindig nagy álmom, hogy bekerüljön a Nanushka a kedvenc külföldi boltjaimba.

Kedvezmény Nanushka termékekre az active beauty olvasóinak!

Szerezd be a legfrissebb active beauty magazint,
melyben 15%-os Nanushka kupont találsz!
Igyekezz, mert július 14-ig használhatod fel!

Van esetleg olyan visszatérő motívum, amit tudatosan minden egyes kollekciódba belecsempészel?
Motívum talán nincs, de vissza-visszatérő fazonok – úgynevezett staple pieces – mindig vannak. Ilyen a klasszikus Éter vagy Berta kabátunk, amit újragondolunk minden őszi–téli szezonra egy kis változtatással, akár az anyag, akár a fazon módosításával.

Mi volt az eddigi legnagyobb kihívás a munkádban?
Folyamatosan akadnak kisebb-nagyobb kihívások, de amit talán ki tudnék emelni, az az, hogy a kreatív igazgatói és a tervezői szerepek közötti egyensúlyt be tudjam tartani.

Nyáron a sok munka mellett jut időd nyaralásra is?
A nyár nagyon sűrű időszak a divatszakmában, de egy hétre mindig igyekszem elutazni, hogy egy kicsit kikapcsolhassak a nagy hajtásban. Idén egy olasz körutat tervezünk, már nagyon várom! Imádom az országot és a konyhájukat is!

Mentés

NYEREMÉNYJÁTÉK

Szeretnél egy komplett Nanushka szettet nyerni?
Két olvasónknak most megvan rá a lehetősége!
Kattints IDE a részletekért, illetve a játékért!

Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem