Menü

Mit feleljünk a nehéz interjúkérdésekre?

3 kérdés és 3 válasz

Home » Életmód » Mit feleljünk a nehéz interjúkérdésekre? - 01.2018

Nem számít, milyen magabiztosak, összeszedettek és rátermettek vagyunk, vannak olyan interjúkérdések, amelyek teljesen össze tudnak minket zavarni. Szerencsére erre is fel lehet készülni, mégpedig úgy, hogy hangosan kimondva gyakoroljuk a válaszokat a leggyakoribb kérdésekre, amelyek egy állásinterjún felmerülhetnek. Össze is gyűjtöttük a legnehezebbeket, és azt is eláruljuk, hogy mit feleljünk rá!

Miért van itt?
Mit feleljünk? “Azért vagyok itt, mert érdekel ez a pozíció. Úgy gondolom, hogy elegendő tapasztalattal rendelkezem az álláshoz, ráadásul ezen a munkahelyen még tovább tudnék fejlődni.”
Miért jó ez a válasz? Fontos, hogy pozitívan álljunk a dologhoz, illetve hogy hangsúlyozzuk: tökéletesen illik hozzánk az adott állás. A legjobb, ha mondandónkba olyan szavakat illesztünk, mint az “érdekel és az izgatottan várom”, ezekből megbizonyosodhat az interjúztató arról, hogy nemcsak a magas fizetés, hanem a munkavágy is hajt minket.

A TÖKÉLETES ÖNÉLETRAJZ TITKAI

Mit szeretne jobban: ha tartanának Öntől vagy ha tisztelnék?
Mit feleljünk? “Jobban szeretném, ha tisztelnének. Az élet egyetlen területén sem jó, ha tartanak az embertől. Ráadásul, ha egy munkahelyen valaki tart a felettesétől vagy akár a kollégájától, akkor nagy valószínűséggel fél is bizonyos dolgokat elmondani neki – ez pedig hosszútávon egyértelműen a munka rovására mehet.”
Miért jó ez a válasz? Ebből a kérdésből az interjúztató sok mindent megtudhat a valódi személyiségünkről, éppen ezért nagyon fontos, hogy átgondoljuk a mondandónkat. Elvégre sok pályázó felelhet meg a képzettsége és a tapasztalatai alapján az adott pozícióra, de hogy emberileg is alkalmas-e rá, az ebből a válaszból jól leszűrhető.

MIT NE MONDJUNK AZ ÁLLÁSINTERJÚ ALATT

Mesélne egy kicsit a valaha volt legrosszabb főnökéről?
Mit feleljünk? “Azt tartom a legrosszabb főnökömnek, aki alatt nem tudtam fejlődni. Mert bár jeleztem neki, hogy készen állnék újabb kihívásokra és feladatokra, ő elutasított. A céget és a munkát is szerettem, de sajnáltam, hogy nem kapok lehetőségeket.”
Miért jó ez a válasz? Erre a kérdésre nagyon okosan kell válaszolni! Mert bár mindenkinek volt olyan főnöke, akit nyomdafestéket nem tűrő jelzőkkel tudna illetni, egy ilyen megnyilvánulással csak magunkat járatnánk le az állásinterjún. Fontos, hogy intelligensen, mégis őszintén válaszoljuk – elvégre, ha annyira tökéletes lenne az előző munkahelyünk, akkor nem keresnénk újat. A lényeg, hogy a válaszunkból kitűnjön, hogy ambiciózusak vagyunk és fejlődni szeretnénk. Így az interjúztató számára is kiderül, hogy felelősségteljesebb feladatokat is ránk bízhat.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk