Menü

Gombás ragu füstölt tofuval

Egészséges és erőt adó

Home » Gasztro és Sport » Gombás ragu füstölt tofuval - 11.2017

Minden étel, amit kicsit hosszabb ideig főzünk, erősíti az ellenálló képességünket és belülről melegít minket. Ilyenek például a levesek és az egytálételek – és mint ez a ragu.

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók 4 személyre:

A basmati rizshez:

  • 250 g fehér basmati rizs
  • 500 ml víz
  • 1/2 teáskanál só

A raguhoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6 újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 600 g champignon gomba
  • 6 szárított paradicsom olívaolajban
  • 100 ml fehérbor
  • 200 ml zöldségalaplé
  • 200 ml szójakrém
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1/2 piros húsú paprika

A füstölt tofuhoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
    200 g füstölt tofu

CANIHUA LASAGNE RECEPT

Elkészítés:

  1. Mossa át a rizst egy szűrőben, majd tegye egy edénybe, adja hozzá a vizet és sót. Fedő alatt forralja fel. Amint forr a víz, vegye le a lángot a legkisebb fokozatra, és párolja a rizst kb. 15 percig, míg meg nem puhul. Hagyja rajta a fedőt, hogy meleg maradjon, amíg elkészíti a ragut.
  2. A raguhoz karikázza fel az újhagymát. Pucolja meg a fokhagymát és vágja apróra, a champignon gombákat vágja vastag szeletekre, a paradicsomot pedig csíkozza fel. A paprikát vágja apró kockákra, a tofut szeletelje fel.
  3. Hevítsen olajat egy nagy serpenyőben, tegye bele az újhagymát és a fokhagymát, és 2 perc alatt párolja meg azokat. Adja hozzá a gombaszeleteket, és állandó keverés mellett 5 perc alatt pirítsa meg azokat a hagymás olajban. Adja hozzá a szárított paradicsomot és a fehérbort, és főzze további 3 percig. Keverje hozzá a zöldségalaplevet és a szójakrémet. Főzze további 5-7 percig alacsony lángon. Húzza le a tűzről, ízesítse sóval és borssal.
  4. A füstölt tofuhoz hevítsen egy serpenyőben egy kevés olívaolajat, és pirítsa meg benne a tofudarabok mindkét oldalát.
  5. Szedje a rizst, a gombaragut és a tofut 4 tányérra, és a felkockázott paprikával megszórva tálalhatja az ételt.
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk