Active Beauty
A Kutya éve jön

Minden, amit a kínai új évről tudni érdemes

A Kutya éve jön

Bár január elsején lépünk be a 2018-as évbe, sokak számára február 16-án köszönt be az új esztendő – ez ugyanis a kínai új év kezdete. A kínai asztrológusok holdévek szerint végzik számításaikat, február közepén pedig a Kutya éve jön. Hogy mit is jelent ez pontosan és mit érdemes tudni a több mint ötezer éves múltra visszatekintő kínai horoszkópról? Olvasson csak tovább!

MELYIK KUTYAFAJTA ILLIK HOZZÁM?

Buddha legendája

Több mítosz és legenda is fűződik a kínai horoszkóp kialakulásához, ezek közül a legnépszerűbb az, amely szerint Buddha magához hívta a földön lévő állatokat, de csupán tizenketten járultak elé. A megjelentek jutalma az volt, hogy mindegyikükről évet nevezett el, méghozzá érkezési sorrendben. Először a Patkány érkezett meg hozzá, őt követte a Bivaly, a Tigris, a Nyúl, a Sárkány, a Kígyó, a Ló, a Kecske, a Majom, majd a Kutya, végül pedig a Disznó. Attól függően, hogy melyik évben születtünk, az adott állat jellemvonásai jellemzőek ránk.

Ki született a Kutya évében?

Ahogy az előbb említettük, a Kutya éve 2018. február 16-án kezdődik, s tart egészen 2019. április 2-ig – így azok a kisbabák, akik ebben az időszakban születnek, a kínai horoszkóp szerint Kutyák lesznek. De lássuk, hogy mely születési dátummal rendelkezők mondhatják még el magukról ugyanezt! Azok, akik
1934. február 14. és 1935. március 3.,
1946. február 2. és 1947. január 21.,
1958. február 18. és 1959. február 7.,
1970. február 6. és 1971. január 26.,
1982. január 25. és 1983. február 12.,
1994. február 10. és 1995. január 30.,
valamint 2006. január 29. és 2007. február 17. között születtek.

A Kutya jellemzői

Aki a kínai horoszkóp szerint a Kutya évében született, annak egyértelműen az erősségei közé sorolható, hogy hűséges, őszinte, igazságos és minden bizonnyal nagyon megbízható. Hűsége nemcsak a párkapcsolatban, de baráti viszonyokban és a munkában is megmutatkozik. Rendkívül fontos számára a család és a családi harmónia, utóbbi megtartásáért és helyreállításáért nagy áldozatokra is képes. Gyengesége azonban, hogy könnyen dühbe gurul és a kritikát is rosszul viseli. Szerencsére azonban harapós kedve nem tart sokáig, s újra szelíddé és segítőkésszé válik.

MI A KUTYÁM CSILLAGJEGYE? ÉS MIT ÁRUL EL RÓLA?

Mit hoz a Kutya éve?

Mivel a 2018-as évben a Föld elem dominál, ezért a biztonságra való törekvés nagy jelentőséggel bír majd. Ami az életmódot és az egészséget illeti, a Kutya éve kifejezetten kedvez azoknak, akik változtatni szeretnének az életstílusukon: könnyebb lesz abbahagyni a dohányzást, egészségesebb életmódra váltani, de vállalkozások indítására is kedvező időszak lesz 2018. Azonban fontos tudnunk: ahhoz, hogy a következő esztendőben sikereket érhessünk el, másokra is szükségünk van, fontos, hogy csapatban dolgozzunk, bármilyen célt is tűztünk ki magunk elé. A Kutya éve alatt sok konfliktus lehet a párkapcsolatokban, de ezt a szerelem próbájaként kell felfogni. A Kutya évében születettek boldog eseményekre számíthatnak: esküvő, gyermekáldás vagy új otthon teremtése is elképzelhető.