Active Beauty
Hámlasztás mesterfokon

A legfontosabb tudnivalók

Hámlasztás mesterfokon

Noha a hámlasztás egyik legismertebb formája a bőrradírozás, van egy másik, nem kevésbé hatékony módszer: a savakkal történő hámlasztás.
Kezdjük az alapokkal: a savas hámlasztás AHA és BHA-tartalmú készítmények segítségével történik. Az AHA az alfa-hidroxisav, míg a BHA a béta-hidroxisav rövidítése. Előbbit glikolsavként, utóbbit sokan szalicilsavként ismerik. A különböző termékek eltérő mennyiségben tartalmazzák ezeket az anyagokat, így mindenki megtalálja a számára tökéletes készítményt.

 

Herpesz: 4 kérdés a szakértőhözHogyan működik a savas hámlasztás?
A bőröd minden egyes nap lelöki magáról az elhalt hámsejteket. Ez egy láthatatlan folyamat, amiben azonban zavarok keletkezhetnek. Ezeket okozhatják a nap káros sugarai, a száraz vagy zsíros bőr, különféle genetikai tényezők, továbbá bőrproblémák is. Ezek eredményei az eltömődött pórusok, pattanások és mitesszerek.
A hámlasztók abban segítenek, hogy helyreállítsák ezt a természetes folyamatot. Az elhalt hámsejtek lágy eltávolítása megakadályozza a pórusok eltömődését, csökkenti a ráncok mélységét, továbbá nedvességgel látja el a bőrt. A hámlasztók tehát a következőkre képesek:
  • Enyhítik a ráncokat
  • Friss és üde bőrt varázsolnak
  • Egyenletessé teszik a bőrt
  • Tisztítják a pórusokat
  • Javítják a bőr természetes nedvességtartalmát
Melyiket használjam: glikolsav vagy szalicilsav?
Az AHA és a BHA is segít a ráncok számának és mélységének csökkentésében, serkenti a kollagéntermelést, és erősíti a bőrt. A két anyag specifikus jellemzői szabják meg, hogy számodra melyik a megfelelő választás.
  • Az AHA ajánlott a száraz bőrűeknek, a pigmentfoltokkal rendelkezőknek, illetve azoknak is, akiknek a bőrében kárt tettek a napsugarak. Az alfa-hidroxisav (glikolsav) a bőr felső rétegét hámlasztja, szembeszáll a bőr öregedésének jeleivel, és nedvességgel látja el, így szép fényes lesz az arcod. Ha azonban érzékeny vagy mitesszerekre hajlamos a bőröd, akkor nem igazán ajánlott alfa-hidroxisavat használnod.
  • A BHA a zsíros és érzékeny bőrűeknek jó választás, továbbá pigmentfoltok, mitesszerek és rosaceás bőr esetén is javasolt. Ez az anyag szintén hámlasztja a bőr felső rétegét, de emellett a pórusok belsejét is. A nagyobb pórusok és pigmentfoltok ellen is hatékonyan fellép, de a mitesszerek és pattanások ellen is remek választás, továbbá gyulladáscsökkentő hatása is van.

5 ránctalanító tipp


Használat
A bőröd tisztítása után vidd fel a számodra megfelelő savat. Ha az folyékony állagú, akkor használj egy vattapamacsot, míg egy zselés anyagot az ujjaiddal is fel tudsz kenni. Ezután vidd fel a lemosható hámlasztót, majd azt pár perc után öblítsd le. Nem kell megvárnod, hogy teljesen megszáradjon az AHA vagy BHA, mielőtt felkennéd a következő ápolóterméket.

A bőröd típusától és a bőrproblémáidtól függ, hogy hetente hányszor ajánlott a hámlasztót használnod. Vannak, akik naponta kétszer is alkalmazhatnak ilyen termékeket, másoknak azonban csak kétnaponta ajánlott.