Active Beauty
Ezért nem hiányozhat a glicerin a szépségápolási rutinodból

Minden bőrtípusra pozitívan hat

Ezért nem hiányozhat a glicerin a szépségápolási rutinodból

A glicerin nagyon gyakori összetevője a különféle bőrápolási termékeknek, ennek ellenére sokan gondolják róla, hogy káros a bőr egészségére. Cikkünkből kiderül, hogy miért is van olyan fontos szerepe a szépségápolásban.

A glicerin természetes módon megtalálható a szervezetünkben – leginkább a bőrünkben –, de számos kozmetikai termék és fogkrém is tartalmazza. Utóbbiak esetén szintetikus glicerint szoktak használni, de létezik állati és növényi eredetű formája is. Ez az anyag egyébként egy alkohol, amit néha nem glicerinként, hanem glicerolként tüntetnek fel az összetevők listáján.

 

Beauty detoxA glicerin hatása a bőrre
Gyakran olvasni arról, hogy a glicerin valójában kiszárítja a bőrt, nem pedig hidratálja azt. Ez azonban attól függ, hogy milyen mennyiségben tartalmazza egy adott szépségápolási termék. Mindössze rendkívül magas koncentrációban (30%) bír ilyen hatással. A rendkívül jó minőségű termékekben azonban mindössze 3-5 százalék glicerin található, ilyen összetételben azonban abszolút pozitív tulajdonságai érvényesülnek.
A kozmetikai termékekben található glicerin a környezetünk nedvességét köti meg, tehát a levegőjét vagy más szépségápolási termékét, azaz nem a bőrünkét. Ezáltal a környezetünk nedvességét is bejuttatja a bőrbe.

A hidratáláson kívül a glicerin másik feladata megakadályozni a bőr saját nedvességének elpárolgását. Nem is csoda, hogy a szépségipar már nem akar lemondani róla, így már alig létezik olyan bőrápoló készítmény, amely ne tartalmazna glicerint.
 
A glicerin hatásainak köszönhetően a bőr sokkal simábbá és rugalmasabbá válik, így a száraz és már öregedő bőrrel csodákra képes. Természetesen a kevert és normál bőrűek is bátran használhatják, hiszen zsírosodás nélkül védi a bőrt a kiszáradástól, így mitesszerek mellett is bátran alkalmazható.

Főleg az olyan kozmetikumok hidratálják tökéletesen a bőrt, amelyek nem csak glicerint tartalmaznak, hanem más hidratáló anyagokat is – például ureát. Az ilyen típusú krémek rendkívül gyorsan beszívódnak még a mélyebb bőrrétegekbe is.
 

Micellás víz – 3 ok, amiért neked is használnod kell