Active Beauty
Ezért kell a C-vitamin az arcbőrnek – NYEREMÉNYJÁTÉK

Táplálás mesterfokon

Ezért kell a C-vitamin az arcbőrnek – NYEREMÉNYJÁTÉK

A C-vitamin, más néven aszkorbinsav, egy vízben oldódó, létfontosságú vitamin, amely testünk számos funkciójához szükséges, ahogy fontos szerepe van bőrünk egészségének megőrzésében is. Lássuk, hogy milyen jótékony hatással van kimondottan az arcbőrünkre nézve.

Antioxidáns
A C-vitamin az egyik legismertebb antioxidáns, ami megvédi a bőrt a szabad gyökökkel szemben. Mint ismert, azok a szervezet anyagcsere folyamatai során keletkeznek, vagy épp a szmog és az UV-sugarak által kerülnek a bőrre. Miközben ezek reakciópartnert keresnek, minden mást, ami az útjukba kerül, elpusztítanak. Ezek lehetnek akár ártatlan bőrsejtek és azok alkotórészei is. A C-vitamin azonban képes kivédeni ezt, aminek nyomán nem csak nem károsodik, de akár meg is erősödik az arcbőr.

Stabilizálja a kollagének szerkezetét
A C-vitamin másik erőssége, hogy serkenti a kollagéntermelést, megerősíti annak szerkezetét, valamint az E-vitamin előállítását is támogatja. Utóbbi feszesebbé, egyben rugalmasabbá varázsolja a bőrt, illetve eltünteti az apróbb ráncokat.
 
Gyulladáscsökkentő
Mivel a C-vitamin azonnal képes enyhíteni a gyulladásokat, segít megelőzni a pattanások és akné kialakulását. Ezen felül eltünteti a vöröses foltokat, és a pattanások okozta hegek is gyorsabban gyógyulnak. A bőr összességében egészségesebb és egyenletesebb lesz ennek a vitaminnak hála.

Pigmentfoltok
Számos kutatás bizonyította már, hogy a C-vitamin lassítja a bőr túlzott melanin termelését, a már meglévő foltokat pedig világosítja. A pigmentek megjelenéséért egy bizonyos aminosav oxidációja felel, aminek következtében melanin termelődik. A felső bőrréteg sejtjei felveszik ezt a melanint, így védve magukat az UV-sugarakkal szemben.
Ennek megakadályozására speciális szérumokat célszerű alkalmazni. Olyan készítményeket, melyek C-vitamin származékokat tartalmaznak, hogy enyhítsék a sötét foltokat. A legideálisabb, ha további hatóanyagok is találhatók az összetevők között – például niacinamid és szalicilsav, melyekkel tovább fokozhatod a jótékony hatásokat. Előbbi például csökkenti a hiperpigmentációt, utóbbi pedig szabályozza a faggyútermelést.

C-vitamin szérumok helyes alkalmazása
A tökéletes ápolás érdekében reggel és este is használj C-vitamin szérumot. Napközben megvédi a bőrt a külső befolyásoktól, az éjszaka során pedig 100 százalékban ki tudja fejteni jótékony hatását. Nagyon fontos, hogy mielőtt felvinnéd, alaposan tisztítsd meg az arcbőrödet. Miután pedig bemasszíroztad a szérumot, kenj fel rá egy nappali-, illetve egy éjszakai krémet.
 

Játssz velünk! 

Töltsd ki 2022. július 24-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható Garnier ajándékcsomag!

 

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el. 
 

EREDMÉNYHIRDETÉS


A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:
- T. Dóra, Budapest
- Sz. Zsuzsanna, Budapest
- D. Klaudia, Somogyvámos
- Gy. Dóra, Sárospatak
- Gy. Orsolya, Dány


 


 
 
Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.