Active Beauty
Ezért fontos, hogy mindig lemosd a sminket – NYEREMÉNYJÁTÉK

A szép és egészséges arcbőrért

Ezért fontos, hogy mindig lemosd a sminket – NYEREMÉNYJÁTÉK

Sokat halljuk, mennyire fontos a smink alapos eltávolítása esténként, de a pontos okokat már jóval kevesebben ismerik. Cikkünkben eláruljuk ezeket, illetve tippeket is adunk melléjük.

Miért mosd le a sminket?
#1 – Éjszaka újulnak meg a sejtek
Miközben alszol, a bőröd rétegeiben komoly munka folyik. Ekkor lökődnek le a száraz hámsejtek, melyek helyén új bőr képződhet. Ehhez azonban helyre van szükségük. Amennyiben a bőr nem tudja megfelelően véghezvinni ezeket a folyamatokat, akkor irritáció léphet fel.

#2 – A bőrnek levegő kell
A bőr tehát éjszaka dolgozik – azonban nem ez az egyetlen oka annak, hogy mindig le kell mosnod a sminket lefekvés előtt. A másik ok, hogy levegőre van szüksége, máskülönben eltömődnek a pórusai, ennek következtében pedig pattanások és mitesszerek jelenhetnek meg rajta.

#3 – A szempillák tisztítása is fontos
Természetesen a szempilláink körül található apró pórusokról sem feledkezhetünk meg. Ha ezeket megszabadítod a sminktől és a szennyeződésektől, akkor azok egészségesek és erősek lesznek, azaz nem hullanak ki idő előtt, és nem is törnek le.

A legjobb szerek a smink lemosásához
#1 – Kókusz- vagy olívaolaj
Ennél természetesebb módja nincs a sminkeltávolításnak! Az olajok még a vízálló sminket is képesek maradéktalanul eltüntetni. További plusz pont, hogy az olajok számos ápoló hatóanyaggal és nedvességgel látják el a bőrt.

#2 – Babaolaj
Bár a babaolaj nem annyira természetes, mint az előbbiek, ápoló hatása elvitathatatlan. Nem tartalmaz sem káros anyagokat, sem illatanyagokat, így nem fogja irritálni a bőrt, ellenben alaposan megtisztítja azt.

#3 – Micellás víz
Számos különböző micellát tartalmazó termék kapható már, de az abszolút kedvenc még mindig a micellás víz. A micellák nemcsak a sminket, de a mindennapi szennyeződéseket is eltüntetik, ráadásul anélkül, hogy irritálnák a bőrt. A legjobb pedig, ha hialuronsavat is tartalmaz a micellás víz, mert ez a csoda összetevő utánozhatatlanul képes fokozni a bőr nedvességmegtartó erejét. A hialuron molekulák ugyanis a saját súlyuk akár 1000-szeresét is képesek vízben megkötni, amelynek nyomán nem csak tiszta, de ápolt és hidratált is lesz az arcbőröd.

 
Tippek a smink eltávolításához

#1 – Alakíts ki egy rutint
Lefekvés előtt minden nap szánj 5 percet az arctisztításra. Eleinte nehezedre fog esni, de rövid időn belül annyira hozzászoksz, hogy bevett gyakorlattá válik, amiről már nem tudsz megfeledkezni.

#2 – Ne sikáld
Az arcod dörzsölés nélkül is tiszta lesz, így figyelj arra, hogy mindig lágy mozdulatokkal mosd meg a bőrödet. Ellenkező esetben kárt tehetsz annak védőrétegében, aminek következtében irrátálttá és pattanásossá válik.

#3 – Rendszeres törölközőcsere
Annak nincs sok értelme, hogy alaposan megtisztítod a bőröd, majd egy piszkos törölközővel törlöd meg, hiszen így ezzel baktériumok tömkelegét viszed fel az arcodra. Ezért annyira fontos, hogy rendszeresen mindig legyen kéznél egy külön törölköző, amit csak az arcodra használsz – és ezt is cseréld rendszeresen.

 

Játssz velünk! 

Töltsd ki 2022. június 26-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható Nivea ajándékcsomag!

 

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el. 

 EREDMÉNYHIRDETÉS


A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:
- Sz. Edit, Debrecen
- V. Gréta, Jászberény
- Sz. Alexandra, Szeged
- Gy-B. Judit, Pánd
- B. Anita, Újkígyós


 
Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.