Active Beauty
Esti bőrápolás lépésről lépésre

Napzáró szépségrutin

Esti bőrápolás lépésről lépésre

Noha sokan a reggeli bőrápolásban látják a szép megjelenés kulcsát, igazából az esti rutinnal ágyazhatunk igazán meg ennek. Mindez ráadásul nem merülhet ki egy gyors arctisztításban. A megfelelő ápolásnak és táplálásnak megkerülhetetlen szerepe van abban, hogy reggel az ágyból felkelve egészséges és élettel teli arcbőrrel nézhessünk tükörbe. Vegyük hát sorra ennek lépéseit!

1. lépés: Arctisztítás
Az első és legfontosabb lépés, hogy alaposan és kíméletesen megtisztítsd az arcbőröd, hiszen az ápolótermékeket vétek lenne szennyeződésekkel terhelt bőrre felvinni. Két részletben ajánlott elvégezned az arctisztítás: először távolítsd el a sminket, majd szabadítsd meg a bőröd mindennemű olajtól, verejtéktől és zsírtól.

2. lépés: Arcpakolás
Ha reggelente nincs időd arra, hogy feldobj egy tápláló arcpakolást, akkor ezt inkább időzítsd estére, méghozzá hetente legalább kétszer. Ezt mindig az arctisztítás után, a többi ápolótermék felvitelét megelőzően érdemes beiktatnod.

3. lépés: Arcvíz
Az arcvíz vagy arctonik elsődleges feladata a szérumok, illetve hatóanyagok jobb beszívódásának elősegítés. Annak érdekében, hogy bőröd teljesen kiélvezhesse az arcvíz nyújtotta jótékony hatást, nagyon fontos, hogy a bőrtípusodnak megfelelő készítményt használj. Ha pattanásos a bőröd, olyan termékeket válassz, melyek mandulasavat vagy a pórustisztító szalicilsavat tartalmaznak, míg a száraz, érzékeny bőrűek számára a tejsav lehet a jó választás.

 

Niacinamid: A bőrápoló hős4. lépés: Szérum
A következő lépésben jöhetnek a szérumok, melyekkel célzottan léphetsz fel a különféle bőrproblémákkal szemben. A hialuronsavas készítmények különösen gazdag táplálást jelentenek a bőrnek.
 

5. lépés: Szemkrém
A szem körüli bőr nagyon vékony, így ezen a területen látszanak meg legelőször a bőröregedés jelei – ezért is érdemel kitüntetett figyelmet. A szemkrémet mindig a gazdagabb ápolótermékek – például a hidratáló krém – előtt vidd fel, hogy legyen ideje teljesen beszívódni.
 

Akné: Ez segít felnőttkori akne esetén!6. lépés: Hidratáló krém
Minden bőrtípusnak szüksége van célzott hidratálásra és táplálásra, különösen este, hiszen az éjszaka folyamán tud regenerálódni a bőr. Ehhez olyan terméket válassz, amely hidratáló összetevőkben, antioxidánsokban és anti-aging hatóanyagokban gazdag – a legfontosabb elemek ehhez a hialuronsav, a ceramidok, a niacinamidok és a peptidek.

7. lépés: Arcolaj
Az olajok bezárják a bőrbe a nedvességet és az ápoló hatóanyagokat, aminek köszönhetően selymes és puha lesz az arcod. Éppen ezért az olajok felvitele mindig az esti bőrápolási rutin utolsó lépése legyen – már csak azért is, mert nem csak kifelé, befelé sem engednek már semmit, így ha az arcolaj után tennél fel bármilyen készítményt az arcbőrödre, annak már nem lenne esélye beszívódni.

 

Játssz velünk! 

Töltsd ki a lent található űrlapot és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható két Geek&Gorgeous termék! 

 

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el.

EREDMÉNYHIRDETÉS


A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:
- T. Viktória
- V. Eszter
- G. Ágnes
- S. Ágnes
- F. Szilvia

 
Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.