Active Beauty
Az egységes arcbőr titka – NYEREMÉNYJÁTÉK

Az 5 legfontosabb teendő

Az egységes arcbőr titka – NYEREMÉNYJÁTÉK

Igazán kevesen vannak azok, akiknek arcbőre makulátlan, nincsenek rajta se foltok, se más bőrhibák. Aztán vagyunk mi, a többség, akik nem ilyen szerencsések, így megfelelő és személyre szabott ápolással kell korrigálnunk és kezelnünk bőrünk különféle problémáit. Ennek lépéseit vesszük most sorra.

#1 – Adj meg minden fontos tápanyagot a bőrödnek
Az arcbőröd ápolása során ne feledkezz meg arról, hogy annak rengeteg vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradhasson. Ezeknek köszönhetően tud többek közt megfelelően regenerálódni. Ha jót szeretnél tenni a bőröddel, akkor tápláld A-, B-, C- és E-vitaminnal, továbbá cinkkel és aminosavakkal.

A niacinamid a B3-vitamin egyik formája, és elengedhetetlen az egységes bőr számára. Ez a hatóanyag minimalizálja a bőrhibák kialakulásának esélyét, egyensúlyban tartja a faggyútermelést, továbbá hidratált és matt bőrfelszínt biztosít.

#2 – Arctisztítás és hidratálás
A bőröd tisztán tartása rendkívül fontos, máskülönben könnyen irritálttá válhat, amelynek nyomán mitesszerek és pattanások jelenhetnek meg rajta. A megtisztított arcbőrnek aztán hidratálásra is szüksége van. Ehhez minden reggel és minden este kend be a bőröd egy olyan hidratáló krémmel, ami passzol a bőrtípusodhoz.

Amennyiben pattanásos a bőröd, akkor válassz egy olyan terméket, ami szalicilsavat is tartalmaz. A szalicilsav olyan természetes forrásokból származik, mint például a fűzfa vagy az édes nyírfa kérge. A sav behatol az eltömődött pórusokba, feltöri a bőr külső rétegének sejtjei között található kötéseket, eltávolítja az elhalt hámsejteket és a felhalmozódott faggyút. Ennek hatására egyenletesebb lesz a bőr.
 
#3 – Rendszeres bőrradírozás
Az egységes arcbőrhöz vezető úton a bőrradírozás a következő fontos állomás. Hetente egyszer vagy kétszer ajánlott eltávolítanod az elhalt hámsejteket. A megfelelő termék kiválasztásakor mindig tartsd szem előtt a bőrtípusodat. Ha például nagyon pattanásos a bőröd, ne használj túl erős peelingeket.

#4 – Kerüld az erős UV-sugárást
Ha egészséges napbarnított bőrre vágysz, akkor inkább többször menj ki a napra, de mindig csak rövid időre. Nagyon fontos, hogy soha ne tedd ki a bőröd túl sokáig a káros UV-sugaraknak. Ha erre nem figyelsz, akkor előbb fognak megjelenni rajta a ráncok, és pigmentfoltok alakulhatnak ki, továbbá megnő a bőrrák esélye. Nagyon fontos, hogy mindig használj fényvédőkrémet, és ne vidd túlzásba a napozást.

#5 – Relaxáció
A bőrradírozás után néha kényeztesd a bőröd egy masszázzsal. Ezáltal serkentheted a véráramlást, továbbá segíted a tápanyagok felszívódását. Ezeken kívül közben észrevétlenül is ellazulsz, így a ráncok kialakulását is minimalizálod. Ehhez körkörös mozdulatokkal haladj végig a homlokodon és halántékodon, majd az orcádon, az orrodon és az álladon.
 

Játssz velünk! 

Töltsd ki 2022. június 19-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható REVOX ajándékcsomag!

 

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el. 


EREDMÉNYHIRDETÉS


A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:
- D. Andrea, Nyíregyháza
- H. Ágnes, Cegléd
- B-S. Réka, Aszófő
- Sz. Anikó, Abony,
- T. Judit, Sárvár


 
Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.