Active Beauty
A puha ajkak titkai – NYEREMÉNYJÁTÉK

A legjobb SOS tippek

A puha ajkak titkai – NYEREMÉNYJÁTÉK

Már az ókori egyiptomiak is különleges olajokkal és krémekkel ápolták a bőrüket, hiszen pontosan tudták, hogy annak nagy odafigyelésre van szüksége. Ez az ajkainkra hatványozottan érvényes. Az alábbiakban közelebbről is bemutatjuk, hogyan tudod puhává varázsolni őket.

Mit tehetsz a száraz ajkak ellen?
A megfelelő hidratálás sok szempontból fontos, melyek közül az egyik az ajkak kiszáradásának megelőzése. Ennek egyik eleme, hogy rendszeresen és megfelelő mennyiségben fogyasztasz vizet, a másik pedig, hogy hidratáló ajakbalzsamot használsz. Utóbbi az olyan összetevőknek hála, mint az aloe vera és a sheavaj, vékony védőréteget képez a szájon, így védve azt a kiszáradástól. Számos ajakbalzsam már erőteljesebb színekben is kapható, így akár a rúzst is helyettesítheted vele.
Egy dolog kapcsán azonban óva intünk: ha méhviaszt tartalmazó terméket használsz, akkor azt csak ritkán kend az ajkaidra, ugyanis a méhviasz egy adott ponton túl nemhogy nem hidratálja, egyenesen szárítja azokat.
 

SOS tippek puha ajkakért

Bőrradírozás
A bőrradírozás fontosságáról gyakran hallunk, azonban csak kevesen alkalmazzák ezt az ajkaikon, pedig a szánk esetében is időt kell szánnunk erre. A peelinghez használandó készítményeket akár te magad is elkészítheted, de a dm üzletekben is kapható számos termék kimondottan erre a célra.

Éjszakai ápolás
Az éjszakai ajakápolásról sem szabad megfeledkezned! Ehhez lefekvés előtt kenj a szádra egy olyan krémet, ami nem csak hidratál, hanem zsírosít is. Másnap reggel biztosan puha ajkakkal ébredsz majd.

Fényvédelem
A bőr ápolásához hozzátartozik a fényvédelem, amiről az ajkak esetében sem szabad megfeledkezned. Már csak azért sem, mert ezen a területen rendkívül vékony a bőr, így akár a téli napsütés is könnyen kárt tehet benne. Épp ezért ajánlott olyan ajakápoló készítményeket választanod, melyek UV-védelmet is nyújtanak. Már a 15 SPF fényvédő faktor is elegendő ahhoz, hogy az év minden napján biztonságban tudd ajkaidat a nap káros sugaraival szemben.

Fogkrém
Ki gondolná, de a fogkrémekben is számos olyan összetevő van, melyek száríthatják az ajkakat. Ide nem csak a különböző felületaktív anyagok tartoznak, hanem például a fahéj vagy a menta is. Amennyiben az ajkaid érzékenyen reagálnak ezekre, fogmosás előtt kenj fel némi ajakbalzsamot, így a fogkrém nem érintkezik közvetlenül a bőröddel.

STOP az ajkak nedvesítésének
Rossz szokás, hogy zavarunkban vagy unalmunkban az ajkainkat nyalogatjuk, ettől ugyanis az érintett bőrfelület csak könnyebben kiszárad. Inkább mindig legyen nálad egy ajakbalzsam, amit bármikor előkaphatsz, ha száraznak érzed a szád szélét. A legtöbb ilyen termék annyira pici, hogy akár a zsebedben is elfér, így bárhova magaddal viheted.
 

Játssz velünk! 

Töltsd ki 2022. április 24-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható Carmex ajakápoló!

 

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el. 
 

EREDMÉNYHIRDETÉS


A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:
- D. Csilla, Tiszasüly
- K. Orsolya, Budapest
- D. Anikó, Dunaharaszti
- H-né K. Sylvia, Vasad,
- R. Barbara, Győr


 
 
Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.