Active Beauty
7 tipikus nyári szépségbaki

Te ne hibázz!

7 tipikus nyári szépségbaki

A nyári melegben sokkal lazábbak vagyunk, kevesebbet aggodalmaskodunk, egyszerűen élvezzük a jó időt, a természetet, a nyaralást. Ez a lazaság pedig gyakran a szépségápolási rituálénkon is meglátszik, ugyanis sok hibát követünk el, melyek kárt tehetnek a bőrünkben.

#1 – Félig sminkelsz
Nyáron szeretjük szabadon hagyni a bőrünket, ami sokszor azt jelenti, hogy a sminkelésnél lemondunk az alapozó használatáról, de a rúzsról, a pirosítóról és a szemhéjpúderről nem. Tény, hogy ettől a bőröd egészségesebb lesz, de a félmegoldások sosem jók. Ha semmiféleképpen nem akarsz lemondani nyáron a make-upról, akkor jobban jársz, ha olyan termékeket választasz, amelyek kímélik, egyben védik is a bőrödet. Olyan alapozót használj, aminek könnyű a textúrája, így a bőröd tud lélegezni, mellé pedig használj napvédő terméket.

#2 – Csak kívülről hidratálsz
Nyáron sem feledkezhetsz meg a bőröd hidratálásáról, de ebből a célból ne csak külsőleg ápold azt, hanem belülről is! A folyadékpótlás rendkívül fontos, ezért fokozottan figyelj oda a vízpótlásra, fogyassz sok gyümölcsöt és zöldséget. Ha a szervezeted megfelelő mértékben hidtratált, akkor ez a bőrödön is látszódni fog.

#3 – Téli hidratálókrémet használsz
Ahogy fentebb írtuk, a külső és belső hidratálás rendkívül fontos. Annak érdekében, hogy külsőleg is a tökéletes ápolást biztosíts a bőrödnek, figyelned kell a megfelelő termékek használatára. Ebből a célból olyan hidratálókrémet ajánlott használnod, ami nem zsíros, hiszen nyáron a bőr alapból zsírosabb. Ha erre még egy gazdag krémet is rákensz, akkor garantáltak a pattanások. Válassz inkább egy folyékonyabb, olajmentes terméket.
 

Szépségtippek azoknak, akik folyton úton vannak#4 – Nem véded az ajkaidat
Az arcodra és a tested többi részére biztosan használsz fényvédőkrémet, de az ajkaidról nagy valószínűséggel megfeledkezel. Ez nagy hiba, hiszen az ajkak rendkívül érzékenyek. Amennyiben nem véded azokat a káros napsugaraktól, akkor égető érzést, illetve viszketést tapasztalhatsz. Arra szintén figyelj, hogy soha ne kenj az ajkaidra testápolót, hanem kifejezetten erre a területre kifejlesztett ajakápolókat használj.
 
#5 – Túl agresszív a bőrradírod
Nyáron rendkívül érzékeny a bőr, ennek ellenére ajánlott a heti egyszeri bőrradírozás. A melegebb hónapokban arra kell figyelned, hogy olyan terméket használj az elhalt hámsejtek eltávolítására, melyek nem agresszívek, és nem készítik ki a bőrödet. Válassz egy lágy készítményt, amit azonban ne használj, ha vörös vagy napégette a bőröd. Ilyen esetben várj pár napot, és csak akkor használd a bőrradírt.

#6 – Sminkkel indulsz el a strandra
Ha strandra mész, akkor felejtsd el a sminket! Ez nehezedre esik? Akkor azt javasoljuk, hogy használj színezett fényvédőkrémet, illetve egy vízálló szempillaspirált. Ezáltal mégis komfortosabban érzed magad, de nem károsítod feleslegesen a bőrödet.
 

Sminkallergia#7 – Szünetelteted az arctisztítást
Arcod megtisztításáról akkor se feledkezz meg, ha aznap nem viseltél sminket! Fontos, hogy mindennemű koszt eltávolíts, illetve a nap folyamán használt krémek se maradjanak egész éjszaka a bőrödön. A klórt szintén mosd le az arcodról, hiszen az is csak irritálja a bőrödet.