Active Beauty
No-makeup: 9 briliáns ötlet

Igazán én

No-makeup: 9 briliáns ötlet

A smink nemcsak attraktívabbá tesz, hanem egy-két pattanást is láthatatlanná varázsol, eltünteti az álmatlan éjszakák nyomait, elrejti a szerelmi bánat jeleit, ráadásul védi a bőrt. De vajon lehet élni nélküle is? Mondj igent a no makeup arcra! Méghozzá így:
A smink nemcsak attraktívabbá tesz, hanem egy-két pattanást is láthatatlanná varázsol, eltünteti az álmatlan éjszakák nyomait, elrejti a szerelmi bánat jeleit, ráadásul védi a bőrt. De vajon lehet élni nélküle is? Mondj igent a no makeup arcra! Méghozzá így:

Smink nélkül szépnek lenni nemcsak azt jelenti, hogy hagyjuk bőrünket lélegezni, hanem azt is, hogy nem vetjük alá magunkat automatikusan a társadalmi normáknak. Egyébként a no-bra trend követőinek száma is elképesztő ütemben növekedik.

A megspórolt időt fordíthatjuk akár egy kis extra ápolásra is. Hiszen minél egészségesebb a bőrünk, annál kevésbé hiányzik róla a smink.


9 tipp a sugárzóan szép, smink nélküli arcbőrhöz

JMinden ember akkor a legszebb, amikor nyugodt, boldog és mosolyog. Ezt Lesanka Mickel bécsi bőrgyógyász is így gondolja: „A ragyogás számomra az egészséges, pirospozsgás arcbőr adta különleges kisugárzást jelenti.” És no-makeup trend ide vagy oda, egy természetesen egyenletes, pattanásmentes arcbőrrel egyszerűen jobban érezzük magunkat.

1. tipp: Sok nedvesség a ragyogásért

A víz belülről táplálja a bőrt, és teszi azt tisztává. Ezért mostantól indítsd a napjaidat kávé vagy tea helyett egy pohár meleg citromos vízzel. Ez állítólag beindítja az emésztést, és megadja az első C-vitamin löketet. A nap folyamán fogyassz el még legalább négy pohár vizet, ami aktívan tartja az anyagcserédet, és erősíti a szervezeted védő- és ellenállófunkcióit. Ennek köszönhetően a keringésed is megfelelően működik majd, így highlighter és pirosító nélkül is csodaegészségesnek fog hatni az arcbőröd. Tehát ezentúl mindenképpen figyelj oda a megfelelő folyadékbevitelre!


2. tipp 2: Kíméletes tisztítás

A túlzott faggyútermelés hatására eltömődhetnek a pórusok, amiből pattanások is kialakulhatnak. Ha hajlamos vagy erre, akkor az agresszív kozmetikumok vagy a túl gyakori arcmosás helyett gyengéd tisztítófolyadékok lesznek segítségedre a probléma orvoslásában. Ha zsíros vagy kevert bőrrel rendelkezel, akkor egy mélytisztító arcvíz használatának mindenképpen a napi rutinod részét kell képeznie, ami ideálisan elő is készíti a bőrt az azt követő ápolásra. A rendszeres arcszauna pedig segít a bőrnek megszabadulni a szennyeződésektől, lerakódásoktól és elhalt hámdarabkáktól.


3. tipp: Radírozásra fel!

A bőrünk 28 naponta megújul. Ez idő alatt a legalsó bőrrétegekben új sejtek képződnek, és szépen lassan elkezdenek a bőrfelszín felé vándorolni, ahol később elöregszenek, és elhalt hámdarabkákként leesnek. A kor előrehaladtával és a bőr öregedésével ez a folyamat lelassul, így bizonyos kor felett a megújulási folyamatot érdemes kicsit felpörgetni.

Ebben segítenek a rendszeres peelingek, melyek eltávolítják az elhalt bőrdarabkákat, és serkentik a vérkeringést. De vigyázz: a nagy szemű bőrradírok a bőrt feleslegesen irritálhatják! Jobban teszed, ha enzim és gyümölcssav tartalmú termékekkel radírozol.


4. tipp: A megfelelő ápolószerek a no-makeup megjelenéshez

Jóllehet számos termék van a piacon, ami képes ellátni a bőrünket nedvességgel és rengeteg értékes hatóanyaggal. Ennek ellenére nem egyszerű a bőrünk igényeinek leginkább megfelelő ápolóterméket megtalálni. Néha túl egyszerű a döntést kizárólag a bőrtipológia – száraz, zsíros vagy kevert – vagy az életkor alapján meghozni. Az egészségünk vagy a hormonális állapotunk is nagy mértékben befolyásolja a bőrünk hogylétét és azt, hogy épp milyen ápolásra van szüksége. Ezért tanácsos egy bőrgyógyász véleményét kikérni a témában. Hiszen a bőrünk a legnagyobb érzékszervünk, és szeretné, ha odaadással ápolnánk.


5. tipp: Éjszakai napcsókok

Keverj egy cseppnyi önbarnítót az éjszakai ápolókrémedbe, és másnap reggel nyaralásbarna arccal ébredhetsz fel.


6. tipp: Wow szempillák

Csábító tekintetet és dús szempillákat szempillaspirál nélkül is varázsolhatunk magunknak. Az igéző pillákhoz elég a szálakat egy szempillacsipesszel óvatosan megformázni. Tipp: ha a csipeszt előtte hajszárítóval felmelegíted, akkor a szempillád tovább megtartja a szép ívét. Ápold rendszeresen a finom szálacskákat szempilla szérummal.


7. tipp: Tündéri csillogás

Az egészségesen és harmatfrissen ragyogó bőrhöz tulajdonképpen nincs szükség másra, mint néhány pötty zsíros krémre. Egyszerűen csak oszlass el belőle egy keveset az orcádon, az orrnyergeden és a szemöldökívek alatt. A krémezett felület a napsugarakat tükörként veri vissza, ezáltal a bőr csodásan ragyogóvá válik.

8. tipp: Frissesség és ápoltság

A titkos fegyver a smink nélküli álomszép bőrért: a termálspray. Visszaadja a bőrnek azt a nedvességet, amit a nap folyamán a természetes párolgási folyamat révén elveszített. A folyamatos nedvességpótlás táplálttá, feszessé és élettel teli hatásúvá teszi a bőrt. A spray további ápolóanyagai pedig extra kényeztetést adnak neki.

9. tipp: Profi trükkök a még ragyogóbb bőrért

  1. Nincs szükség mindig alapozóra. Egy színezett nappali krém nedvességgel látja el a bőrt, és egyenletessé teszi azt.
  2. Egy korrektorral elfedhetjük a kis piros foltokat és az apró bőrhibákat.
  3. Átlátszó szemöldökzselével szép volument adhatunk a szemöldökünknek.
  4. Mesés kontúrokat varázsolhatunk, ha egy ecsettel felviszünk némi bronzosítót az orrnyergünkre és az állvonalunkra.
  5. Egy kevés highlighter az orcákon ragyogóbbá teszi az arcot.
  6. Szempillaspirál? Igen, fésűs kefével. Ez az eszköz szétválasztja a szempillákat és optikailag meghosszabbítja őket anélkül, hogy sminkelt hatásúvá válnának. A barna árnyalatok természetesebb hatásúak.
  7. Egy nude ajakrúzs intenzívebbé teszi a saját ajakszínünket, egy csepp ajakfény pedig finom csillogást ad nekik.