Active Beauty
A nyaralás kötelező kellékei – NYEREMÉNYJÁTÉK
Szöveg: Sándor Alexandra

Egészséges barnulás

A nyaralás kötelező kellékei – NYEREMÉNYJÁTÉK

Az egészséges, hosszan tartó barnaság nem csak álom: a megfelelő UV-védelmet nyújtó és napozás utáni készítményekkel könnyedén elérheted. Ráadásul olyan bőrbarát összetételű, ápoló és hidratáló termékeket is választhatsz, amik hosszú éveken át hű társaid lehetnek a legforróbb hónapokban!

Miért fontos az UV-védelem?

A napfény nélkülözhetetlen ugyan az élethez, ám a környezetünk olyan változásokon ment keresztül az elmúlt évtizedekben, hogy az UV-sugárzás jelentősen megemelkedett. Ez pedig a bőr legmélyebb rétegeibe hatolva fejti ki roncsoló hatását, idő előtti öregedést és pigmentfoltosodásra hajlamosító túlzott melanintermelést okozva.

Jó hír viszont, hogy nagyon egyszerűen gondoskodhatsz a bőröd védelméről: nincs más dolgod, mint megtalálni és rendszeresen használni a számodra legideálisabb fényvédőt. Az adott terméken szereplő SPF érték a védelem erősségéről árulkodik, vagyis arról, hogy hány százalékban képes az UVA és UVB sugarakat kivédeni. Egy 30 faktoros naptej például az UV-sugárzás 1/30 részét engedi át (vagyis nagyjából 3%-át), míg egy 50 faktorosnál ez az arány már csak 1/50 (tehát 2%).Figyelj az összetevőkre!

Fontos, hogy olajmentes, bőrbarát formulát válassz, ami könnyen felszívódik és nem tapad. Nyaraláskor különösen lényeges, hogy vízálló legyen, és hosszan tartó napozásélvezetet biztosítson olyan tápláló összetevőkkel, mint a shea vaj és E-vitamin – a puha bőrért és a gyönyörű ragyogásért.

Ha különösen figyelsz az egészségedre, akkor oxibenzon- és oktinoxát-mentes, parabénmentes és mikroműanyagmentes naptej mellett is leteheted a voksodat. Hosszabb napozás esetén figyelj arra, hogy legalább 90-120 percenként újra felvidd.

Napozás után

Nyaraláskor valószínűleg nem csupán egy-két órát tartózkodsz a napon. Utána jóleshet egy napozás utáni gél használata, ami kifejezetten arra szolgál, hogy táplálja és megnyugtassa a bőrt. Az ilyenek leggyakoribb összetevői közé tartozik az aloe vera és a panthenol, amik akkor is hatékonyan segítenek, ha egy kicsit mégis „megpirulsz” az elővigyázatosság ellenére.

Az ellenállhatatlan napbarnított színért

Tudtad, hogy olyan kozmetikumok is léteznek, amik kifejezetten arra szolgálnak, hogy elősegítsék az egyenletes barnaság kialakulását? Az SPF nélküli, E-vitaminnal dúsított barnító olaj például gyönyörűen beszívódik, és egészen új élményt nyújt a napozásban – természetesen a kiválasztott fényvédővel kombinálva.

Töltsd ki 2024. június 30-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható HAWAIIAN TROPIC ajándékcsomag!

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el.

EREDMÉNYHIRDETÉS

A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:

Nyertesek:
- C. Viktória, Sóskút
- V. Borbála, Budakalász
- Á. Barbara, Szolnok
- D. T. Ildikó, Makó
- T. Judit, Ecser


Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.