Active Beauty
Zöld gazpacho

A kellemes felfrissülésért a meleg, nyári napokra.

Zöld gazpacho

Egy jó gazpacho alapjai a helyi zöldségfélék: csupán paradicsomra, újhagymára és uborkára van szükség. Az étel egzotikus jellegét a koriander adja, az édes ízért pedig a méz a felelős.

Hozzávalók 4 adaghoz
Gazpacho

  • 1 nagy salátauborka
  • 6 kicsi vagy közepes sárga paradicsom
  • 2 újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék koriander
  • 60 ml (sherry) ecet
  • 60 ml szűz olívaolaj és még egy kicsi a megöntözéshez
  • 80 g napraforgómag
  • 1/2 zöld csilipaprika
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 tk. méz vagy nádcukor (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A salátauborkát vágjuk darabokra, 1 maréknyit tegyünk félre a garnírozáshoz. A paradicsomokat vágjuk négybe, az újhagymát és a fokhagymát pucoljuk meg.
  2. Az uborkát, paradicsomot, újhagymát, fokhagymát, koriandert, ecetet, olajat, napraforgómagot és csilit egy mixerben pürésítsük egyneműre. Sózzuk és borsozzuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis mézet vagy cukrot. Tegyük legalább 30 percre a hűtőszekrénybe.
  3. A levest a félretett uborkadarabokkal díszíthetjük és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Tipp: Sárga paradicsom helyett pirosat is használhatunk a recepthez, abban az esetben viszont kevésbé lesz zöld a levesünk.

Mentés