Bogyós gyümölccsel felturbózott reggeli
Tönkölygofri málna feltéttel
Elő a gofrisütővel, ma reggel édes reggeli készül! És ha már édes, akkor legyen igazán az: kell rá málna és tejszínhab is. Már az illata is kicsalogatja az ágyból a későn ébredőket.
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók 4 gofrihoz:
- 250 g tönkölyliszt
- 4 teáskanál sütőpor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 200 g almaszósz
- 120 g kókuszolaj (plusz egy kevés a gofrisütő kikenéséhez)
- 4 tojás
- egy kis porcukor
- 400 ml behűtött tejszín
- 150 g málna (fagyasztott)
- 1/4 teáskanál só
EGÉSZSÉGES SALÁTA, AMELY A GYEREKEKNEK IS ÍZLENI FOG
Elkészítés:
- Vegye ki a málnát a mélyhűtőből és hagyja felengedni. Kenje ki a gofrisütőt egy kis kókuszolajjal és melegítse elő. A maradék kókuszolajat olvassza fel.
- A tönkölylisztet, a sütőport, 2 csomag vaníliás cukrot, az almaszószt, az olajat, a tojást és a sót keverje sima tésztává. A tésztát négy adagban süsse meg a gofrisütőben, amíg a gofrik megbarnulnak és könnyen elválnak a sütőlaptól. A készre sütött gofrikat előmelegített, majd kikapcsolt sütőben melegen tarthatja.
- A málnás tejszínhabhoz a behűtött tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral keverje el és elektromos habverővel verje fel. A málnát nyomja össze és keverje a felvert tejszínhabhoz.
- Szórja meg porcukorral a gofrikat és a málnás tejszínhabbal tálalja.