Menü

Mit emeljünk ki az arcunkon sminkeléskor?

Hol legyen a hangsúly?

Home » Szépség » Smink » Mit emeljünk ki az arcunkon sminkeléskor? - 09.2018

Sokan sminkelünk szinte minden nap, mégis könnyen lehet, hogy elbizonytalanodunk, amikor a legszebb vonásainkra kerül a sor. Máson könnyű észrevenni azt, ami igazán különlegessé teszi az arcát, magunkon azonban egyrészt ennek a felismerése, másrészt maga a kiemelés is gondot okozhat. Nézzük hát, mit és hogyan érdemes hangsúlyoznunk!

Elbűvölő szempár

A szemek hangsúlyos sminkelése sokaknál gyakori, főleg ha valamilyen különleges alkalomról van szó. Figyeljünk oda azonban, hogy bizonyos színek, tus- vagy szemceruzavonalak akár kicsinyíthetik is a szemeket – főleg, ha eleve nem voltak túl nagyok. Természetesen szinte mindenkit ki lehet úgy sminkelni, hogy jól álljon neki a szemhangsúlyos makeup, azonban mégsem mindig ez a legjobb opció. Ha telt, vastag ajkakkal rendelkezünk, sokkal jobban állhat, ha szemfesték helyett inkább egy dekoratív rúzsárnyalatért nyúlunk. Akkor is gondoljuk meg az erős szemfestéket, ha nagy ’őzike’ szemeink vannak, mivel lehet, hogy az erős hangsúly már-már rajzfilm figurává változtat minket.

A szempárra fókuszáló, ügyesen felvitt makeup nagyon bejöhet viszont azoknak, akik kicsi szemekkel rendelkeznek és így kívánják nagyítani azokat, vagy azoknak, akiknek szép vágású, átlagos méretű szemeik vannak. Ha vékonyak az ajkaink, akkor is mindenképp érdemes inkább szemeinket hangsúlyoznunk. Az optikailag nagyobb szemek és a nyíltabb tekintet érdekében az alsó vízvonalat érdemes fehérrel kiemelni, míg a mélyebb tekintetért és hangsúlyosabb vonalakért feketét használjunk.

A TÖKÉLETES TUSVONAL NYOMÁBAN

Ívelt járomcsontok

Ha vonásaink határozottak, és szépen ívelt járomcsontokkal rendelkezünk, nyugodtan emeljük ki őket akár a mindennapokban is egy kis highlighterrel. Alapozás, púderezés után tapintsuk ki őket – az is segít, ha mosolygunk –, és vigyünk fel egy vékony réteg por vagy folyékony állagú fényt a kiálló részekre. Ha egyéb arcvonásokat is szívesen kiemelnénk, álljunk a tükör elé, és jól figyeljük meg, hol éri a fény legjobban az arcunkat: pontosan ezeken a pontokon kell highlightert használni. Ha lágyabb vonásokkal, kerekebb arcformával rendelkezünk, nyúljunk az árnyékolás vagy kontúrozás technikájához: tapintsuk ki járomcsontunkat, és pontosan alatta, a fülek belső részétől haladva a szájak széléhez vigyünk fel sötétebb árnyalatú korrektort vagy alapozót, majd jól dolgozzuk el, hogy ne legyen csíkos az arcunk. Végül a járomcsontokat highlighterrel tegyük hangsúlyosabbá, így kiemelve az arc formáját.

A highlighterek segítségével gyönyörűen kiemelhetjük ívelt járomcsontunkat.

 

 

EGY JÓ ALAPOZÓ CSODÁKRA KÉPES!

Telt ajkak

Ajkaikat azoknak érdemes hangsúlyozniuk, akiknek azok amúgy is vastagabbak, de legalább átlagos méretűek. A vékony ajkak esetében sem kell persze elkeseredni, ezekre a legjobb optikai dúsító az, ha szájfényt használunk, méghozzá a bőrszínünkhöz közel álló árnyalatban. Tovább vastagíthatjuk szájunkat, ha a közepén található úgynevezett ’Ámor-íjat’ (a felső ajak középső bemélyedése) egy kis highlighterrel kiemeljük. Sőt, ma már több helyen kaphatunk ombre színátmenetes rúzsokat és szájfényeket (de saját sminkjeinkkel is könnyedén elérhetjük ezt a hatást), ezek használata is vastagít. A telt ajkakkal rendelkezők pedig nyugodtan használjanak rúzst a mindennapokban is. A tökéletes és tartós eredményért kezdjük egy kis primerrel vagy alapozóval, következő lépésben a szájkontúrral rajzoljuk végig az íveket, végül pedig töltsük ki a körvonalakon belüli részt a kiválasztott rúzsárnyalattal.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk