Ami nemrég még mezőt, most a tésztánkat gazdagítja
Tészta pitypangbimbókkal
Ez a spagetti pitypangbimbókkal garantáltan tavaszi ízeket hoz a tányérunkra.
Tészta pitypangbimbókkal – Hozzávalók 4 személyre:
- 400 – 500 g spagetti
- egy kevés olívaolaj
- 100 pitypangbimbó
- 250 ml tejszín
- só
- bors
- parmezán ízlés szerint
Elkészítés:
- A spagettit főzze al dentére, szűrje le és rövid időre hagyja a szűrőben.
- Melegítsen egy kevés olívaolajat a még meleg spagettis edényben, és a bimbókat kb. 5 percig süsse, majd öntse fel tejszínnel és keverje el. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.
- Adja hozzá a spagettit, keverje el és parmezánnal tálalja.
Tipp: A zsenge pitypanglevelek ízletes saláta-hozzávalók, a virágok bimbóit megsüthetjük vagy ecettel ízesíthetjük. Le is fagyaszthatjuk őket – mosatlanul.
Még több receptet keres? Akkor kattintson IDE!