Menü

3 inspiráló sokgyerekes sztáranyuka

Akik igazán jól csinálják

Home » Család » Inspirációk » 3 inspiráló sokgyerekes sztáranyuka - 04.2018

A sztárok élete merőben más, mint a halandóké. Paparazzik százai elől próbálnak bujkálni, hogy legalább egy kicsit nekik is kijusson a ’normálisból’. De ha a gyermeknevelésre kerül a sor, nagyon is hasonlónak tűnnek bármelyik kertvárosi anyukához. Ugyanolyan problémákkal küzdenek, ugyanolyan örömöket élnek meg, és mindent összevetve ők is csak a tőlük telhető legjobbat próbálják megtenni. Nézzünk 3 inspiráló sokgyerekes sztáranyukát, akik igazán büszkék lehetnek magukra!

Heidi Klum

A német származású szupermodell 4 gyermek – Helen (14), Henry (12), Johan (11) és Lou (8) – édesanyja. Bár Heidi elképesztően gyönyörű, sikeres és gazdag, általánosságban azt mondják róla, hogy két lábbal a földön jár. Gyermeknevelési stílusával sincs ez másképp, amit a modell maga a ’szeretetteljes’ kifejezéssel jellemez. A kérdésre pedig, hogy mi volt a legjobb nevelési tanács, amit valaha kapott, a következőt válaszolta:

„Az, hogy sodródjak az árral. Az otthonunk élettel, nevetéssel és káosszal teli. Minden vacsoránál kiborul valami, vagy amikor a gyerekek az iskolai egyenruhában reggeliznek, tiszta maszat lesz a kezük. Elmondhatod nekik ezerszer is, hogy ne töröljék bele a ruhájukba, úgyis oda fogják. De az ilyen esetek azok, amikor csak annyit tehetsz, hogy sodródsz az árral. A házunk nem olyan, mint egy múzeum. Az első pillanatban látszik rajta, hogy gyerekek élnek ott. De ezzel nincs is semmi baj, ugyanannyira az övék is a ház, mint az enyém.”

ÍGY JELENTETTÉK BE A SZTÁROK, HOGY BABÁT VÁRNAK

Angelina Jolie

Angelina Jolie sikeres színésznő, rendező, író, producer és korábbi ENSZ nagykövet. Széles körű tevékenységei mellé pedig egy nagy csapat gyereket is bevállalt, akik legalább olyan különbözőek, mint Angelina foglalkozásai. A sztáranyukának 6 gyermeke van: Maddox (16), Pax (14), Zahara (13), Shiloh (11), Vivienne (9) és Knox (9), akikből hármat úgy fogadott örökbe.  Jolie – aki lassan híresebb jó anyai szerepéről, mint bármelyik másikról – saját bevallása szerint példamutatással igyekszik tanítani gyermekeit.

Szülőnek lenni a legnagyobb ajándék, de a legnagyobb felelősség is. Azt jelenti, minden napod a tőled telhető legjobb énedként kell élned, értékeidhez hűen, hogy példát mutass a gyerekeidnek. Én minden nap ezen vagyok: igyekszem nekik megmutatni, hogy felelősséggel tartozunk embertársaink iránt, és nyitottnak kell lennünk másokkal szemben.”

SZTÁROK DIÉTATIPPJEI

Madonna

Az olasz származású amerikai énekesnő 6 gyermek boldog édesanyja. Gyermekei Lourdes (20), Rocco (17), David (12), Mercy (12), Estere (5) és Stelle (5). Míg Lourdes és Rocco saját, 4 fiatalabb gyerkőcét Malawiból fogadta örökbe, ahol a mai napig humanitárius projektekben vesz részt a pop királynője. Bár a szupersztár híres kalandos karrierjéről és merész, fiatalos stílusáról, elmondása szerint otthon könnyű szívvel veszi fel a ’rossz zsaru’ szerepét, és bizonyos kérdésekben igen szigorú szülőként lép fel. Ilyen például az elektronikus eszközök használata. Két középső gyermekének még nincsen mobiltelefonja, és nem engedélyezett a közösségi média használat sem számukra, holott osztálytársaik közül már mindenki okostelefonnal rendelkezik.

„Én vagyok a főnök, én döntök. Én vagyok a ’rossz zsaru’, az, aki nemet mond. De nem bánom, elfogadtam a szerepem, és azt is, hogy nem én vagyok a legnépszerűbb szülő.” 

Madonna már megtapasztalt pár nehéz anyai pillanatot, mivel lassan felnőtté váló, legnagyobb gyermekei nemsokára elhagyják a fészket.

„Lolának más az édesapja, mint Rocconak, és 4 örökbe fogadott gyermekem van, tehát elég különböző hatások érnek mindenkit. Igyekszem mindegyiküknek ugyanazt a szeretetet és törődést biztosítani. Azt gondolná az ember, hogy ahogy idősebbek lesznek a gyerekek, könnyebb lesz velük. De én pont az ellenkezőjét tapasztalom. Az idő előre haladtával, ahogy lassan felnőttekké válnak, még több iránymutatásra van szükségük.”  

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk