Menü

Szippantsunk friss levegőbe otthon is!

A legjobb légtisztító szobanövények segítenek ebben

Home » Szabadidő » Tippek és trükkök » Szippantsunk friss levegőbe otthon is! - 08.2018

Tekintve, hogy időnk 90 százalékát belső terekben töltjük, nem mindegy, hogy milyen minőségű levegő vesz körbe minket a négy fal között. Cikkünkben összeszedtük az 5 legjobb légtisztító tulajdonságokkal rendelkező szobanövényt, melyeknek hála ajtón belül is biztosíthatjuk magunknak a friss és oxigénnel teli levegőt.

Krizantém

Az egyik leghatékonyabban a krizantém szabadítja meg levegőnket a benne található méreganyagoktól, még az olyan mindennaposan előfordulóktól is, mint az ammónia. A krizantém légtisztító tulajdonságain kívül szép dísze is lehet lakásunknak, bár csak 6 hétig virágzik. Utána vagy beruházunk egy friss cserépnyire, vagy kiültethetjük kertünkbe, és ott ápolhatjuk az új hajtásig.

 

Zöldike (Csokrosinda)

A csokrosinda fantasztikus választás azoknak is, akik nem értenek a növényekhez, ugyanis ez a leveles légtisztító szinte elpusztíthatatlan. A formaldehidet és xilolt semlegesítő növényke gyorsan növekszik, akár egész évben is, és több mint 200 különböző fajtájának többsége azt is túléli, ha egy időre megfeledkezünk létezéséről.

Sárkányfa

A levegőnket formaldehidtől, xiloltól, toluoltól, benzoltól és triklór-etiléntől megtisztító szobanövénynek már a neve is nagyon menő. Kezdő otthoni kertészként pedig hamar kedvencünkké válhat, hiszen szinte minden méretben és formában megtalálhatjuk, sőt, különféle színek és minták is díszíthetik hosszú leveleit. Ennyiféle választási lehetőség mellett biztosan könnyedén helyet találhatunk otthonunkban egy ilyen hasznos kis jövevénynek.

TISZTA OTTHON GOND NÉLKÜL, GYORSAN!

Vitorlavirág

A vitorlavirág méreteiben ugyan kisebb lehet, mint az eddig említett növények, azonban légtisztító tulajdonságaiból ez semmit sem vesz el. A krizantém mellett ez a másik olyan szobanövény, amely hatékonyan számol le az ammóniával. A vitorlavirág távol tarja tőlünk a formaldehidet, a benzolt és a triklór-etilént, mindezt úgy, hogy cserébe minimális törődésre van csupán szüksége az életben maradáshoz.

NÖVÉNYEK MAGAS VÉRNYOMÁS ELLEN

 Aranypálma

A formaldehid szűrés nagyágyúja a benzoltól és a triklór-etiléntől is megvédi otthonunk levegőjét, emellett igen dekoratív eleme lehet életterünknek. A magasra növő, elegáns növény szereti a napfényt és a sok vizet, a törődésért cserébe pedig az egészséges páratartalomról is gondoskodik, amely a száraz téli hónapok alatt különösen jól jöhet.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk