Menü

Színes saláta fodros kellel, almával, édesköménnyel és káposztával

Csupa vitamin

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Színes saláta fodros kellel, almával, édesköménnyel és káposztával - 03.2019

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g fodros kel (vagy helyette fekete káposzta)
  • 225 g vöröskáposzta
  • 225 g bimbós kel
  • 1⁄2 édesköménygumó
  • 1 alma (például Granny Smith)
  • 65 g aszalt cseresznye

A zöldcitromos öntethez:

  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 3 evőkanál zöldcitromlé (vagy ízlés szerint több)
  • 1 evőkanál + 1 teáskanál méz
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1⁄4 teáskanál finom szemű tengeri só

PASTA AL LIMONE

Elkészítés

  1. Távolítsa el a fodros kel szárát, majd mindegyik káposztát kockázza fel. Vágja az édesköményt vékony szeletekre. Vágja fel az almát 1 cm-es kockákra, és aprítsa fel a cseresznyét is.
  2. Keverje össze a káposztasaláta hozzávalóit egy nagy salátástálban.
  3. Az öntet hozzávalóit egy kis tálban keverje simára. Ízesítse ízlés szerint. Ha savanyúbban szereti, adjon hozzá egy kis citromlevet (vagy még több zöldcitromlevet). Ha lágyítani akarja az ízeket, adjon hozzá még mézet.
  4. Locsolja az öntetet a salátára, és döntse meg a tálat, hogy jól bevonja a dresszing a hozzávalókat. Hagyja állni kb. 15–20 percig, majd tálalja.
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk