Menü

Szabad tűzön sütött steak mogyoró-chimichurrival

Kint minden finomabb

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Szabad tűzön sütött steak mogyoró-chimichurrival - 06.2019

Grillezési mód: nyílt parázs, öntöttvas steaksütő serpenyő

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 entrecote steak, egyenként 500 grammosak
  • durva szemű tengeri só
  • 2 ek. barna cukor
  • némi olaj a kendő átitatásához
  • néhány rozmaringág

A chimichurrihoz:

  • 4 ek. pirított mogyoró
  • 10 ek. olívaolaj
  • 2 ek. fehér balzsamecet
  • 1 tk. tengeri só
  • 4 fokhagymagerezd
  • bors
  • 100 g aprított petrezselyem
  • 100 g aprított bazsalikom

Elkészítés:

  1. Vágjuk apróra a mogyorót, a fokhagymagerezdeket, a petrezselymet és a bazsalikomot. Pürésítsük egy botmixer segítségével a chimichurri összes hozzávalóját, de éppen csak pár pillanat alatt, és nem túl finomra.
  2. Hevítsünk fel egy bevonatmentes vasserpenyőt az izzó szénben. Eközben fűszerezzük a steakeket tengeri sóval és barna cukorral. Vegyük ki a serpenyőt a parázsból, majd pedig töröljük át egy puha, némi olajjal átitatott ruhával.
  3. Tegyük a serpenyőt a szénre. Helyezzük rá a steakeket, és grillezzük őket 5-6 percig mindkét oldalukon. Utána húzzuk kicsit félre őket.
  4. Tegyük rá a steakekre a rozmaringágakat, majd mérsékelt hőmérsékleten süssük őket addig, míg a kívánt átsütési fokozatot el nem érik: kb. 50–56 fokos maghőmérsékletűre.

CSICSERIBORSÓ-KÖLES LEVES RECEPT

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk