Active Beauty
Sütemény üvegben

Édes meglepetés

Sütemény üvegben

Az üvegbe zárt desszert nem pusztán út közben praktikus, de a változatosság csak még finomabbá teszi. Jól csavarja rá a tetőt, különben pillanatok alatt elfogy.

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók 4 üveghez:

  • 120 g kókuszolaj (szobahőmérsékletű)
  • 90 g nyers nádcukor
  • 2 tojás
  • 200 g búzaliszt (1050-es típusú)
  • 2 tk. borkő sütőpor
  • 1/8 tk. só
  • 50 g kókuszreszelék
  • 150 ml mandulaital
  • 1 ek. almaecet
  • 150 g eper, valamint 8 szem a díszítéshez, vagy bármilyen szezonális gyümölcs

Elkészítés:

  1. Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
  2. Zsírozzon ki 4 sütésálló üveget, és szórja ki őket alaposan liszttel.
  3. Keverje habosra a kókuszolajat a cukorral, majd adja hozzá egyenként a tojásokat. Keverje össze a sütőport, a sót és a kókuszreszeléket, és adja a masszához. Végül keverje bele a mandulaitalt és az almaecetet is.
  4. Szeletelje fel az eperszemeket (vagy egy másik gyümölcsöt), majd óvatosan keverje bele a tésztába. Töltse a tésztát az üvegekbe kb. azok feléig, és süsse 30–35 percig. Tűpróbával ellenőrizze, hogy megsült-e a tészta.

SALÁTA BÁRHOL