Menü

Őszi bőrápolási rutin

Szél- és hidegálló praktikák

Home » Szépség » Őszi bőrápolási rutin - 09.2017

Bár még szó szerint a bőrünkön érezzük a nyarat és az indián nyár is előttünk áll, legalább már gondolatban érdemes felkészülni az őszre, amikor a szeles, hideg idő próbára teszi az arcbőrünket (is). Ha betartja ezt az ötlépéses bőrápolási rutint, akkor garantáltan üdítő, ragyogó ősz vár Önre!

Zuhanyozzon rövidebb ideig!

Nagyon jól esik egy fárasztó őszi nap után hosszasan merengeni és ázni a forró zuhany alatt. De sajnos a hosszú ideig tartó zuhanyzással bőrünk felszínéről feloldódik a természetes faggyúréteg, amelynek többek között az a szerepe, hogy megakadályozza a bőr kiszáradását. A hideg, szeles hónapokban amúgy is könnyebben kiszárad a bőrünk, így érdemes lerövidíteni a zuhany alatt töltött időt, illetve a víz hőmérsékletét is forróról melegre mérsékelni.

TERMÉSZETES HAJNÖVESZTŐK

Radírozza bőrért rendszeresen!

Ahogy az előbb is említettük, a hideg idő szárazabbá teszi a bőrt. A száraz bőr pedig azt az üzenetet küldi a szervezetünknek, hogy több és több faggyút termeljen. A végeredmény? A zsíros bőrtől a pórusok eltömődnek, megjelennek a mitesszerek és a pattanások. Hogy ezt elkerüljük, érdemes rendszeresen leradírozni arcbőrünket, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket.

Figyeljen oda a hidratációra!

A ragyogó és egészséges bőr érdekében mindenképp oda kell figyelni a hidratációra. Amellett tehát, hogy kellő mennyiségű vizet fogyasztunk, fontos a jó minőségű hidratálókrémek rendszeres használata. Ha a nyári hónapokban könnyebb állagú krémet használtunk, amely pillanatok alatt beszívódott, akkor most váltsunk egy intenzívebbre. Lehet, hogy ezt nem szívja magába azonnal a bőrünk, de pár perc elteltével pont olyan szépen lehet rá sminkelni, mint a nyári hidratálónkra.

A szeles őszi idő gyorsan kiszárítja bőrünket, ezért intenzívebb ápolásra van szükség.

Használjon kíméletes arctisztítót!

Azok az arctisztítók, amelyek erős formulájúak, lehet, hogy pillanatok alatt eltávolítják még a vízálló sminkünket is, de az is biztos, hogy a bőrünk természetes védőrétegét is magukkal viszik. Használjunk inkább kíméletes, akár érzékeny bőrre kifejlesztett arctisztítót, illetve arctonikot, amelyekkel elkerülhető a arcbőr kiszáradása.

10 OK, AMIÉRT A KÁVÉ JÓT TESZ NEKÜNK

Ne feledkezzen meg az ajkáról!

Az ajkunk az az egyetlen bőrfelület, ahol nincsenek faggyúmirigyek vagy pórusok. Ez pedig azt is jelenti, hogy semmi sem védi a kiszáradástól, így különös odafigyelést igényel – főleg az őszi hónapokban. Szerencsére, ha a nap folyamán többször bekenjünk ajakápoló balzsammal (vagy hidratáló összetevőket tartalmazó ajakrúzzsal, szájfénnyel), akkor elkerülhetjük a kiszáradását és a kicserepesedését.

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk