Menü

Így újítsuk meg tavaly nyári ruháinkat!

3 egyszerű és látványos DIY tipp

Home » Szabadidő » DIY » Így újítsuk meg tavaly nyári ruháinkat! - 06.2019

Ruhatárunk felfrissítése nemcsak új dolgok beszerzését jelentheti. Olykor egy régi, megunt holmi is alapjául szolgálhat valami újnak. Csak egy kis fantázia, jó ötlet kell hozzá, na meg néhány egyszerűen beszerezhető alapanyag kell és indulhat is a nyári ruhatuning!

Így frissítsük fel ruháink színét!

Ruháink fakulását nemcsak a festék kimosása, hanem a szálak apró sérülései, a bolyhosodás is okozhatják. Néhány házi csodaszer azonban segít abban, hogy mindezt helyrehozzuk és felfrissítsük kedvenc ruháink állagát és színét.

Az egyik legismertebb és elterjedtebb módszer a színes ruhák felélénkítésére az ecetes öblítés. Ehhez nem kell mást tenni, mint mosáskor az öblítő helyére egy kevés ecetet tölteni. A sokoldalú szer rögzíti a ruhák színét, így azok nem fakulnak tovább, valamint feloldja a szövetek szálai közé lerakódott vízkövet, ami miatt a ruhák fakóbbnak látszódhatnak.

3 ZSENIÁLIS NYÁRI DIY TIPP

A fekete ruha színét úgy is felfrissíthetjük, ha nagyon erős instant kávét oldunk fel sima vízben, majd körülbelül egy órán át ebben áztatjuk. Ezután tegyük a mosógépbe – szigorúan csak szintén teljesen fekete textilekkel -, és mossuk ki.

Pólók újragondolva: strasszal, gyönggyel vagy szegecsekkel is díszíthetjük!

Ha unjuk a pólóinkat, blúzainkat, blézereinket, rávasalható matricák vagy felvarrható díszek segítségével teljesen átalakíthatjuk őket.

Megunt ruhadarabjainkat teljesen újjávarázsolhatjuk strasszal, gyönggyel vagy szegecsekkel.

Ha elegáns stílusú felsőkre vágyunk, válasszuk a gyöngyöket, melyek sosem mennek ki a divatból. Ha van hozzá türelmünk, házilag is nagyon szép gyöngyös holmikat készíthetünk, például feldíszíthetjük egy egyszerű blúz gallérját vagy lecserélhetjük a gombjait ékszergombokra. Pólók esetében az egész felületen elszórva is felvarrhatunk gyöngyöket vagy akár mintát is kirakhatunk belőle és nagyon divatosak a hímzések és masnik, melyeket akár egyben – rávarrható vagy ragasztható változatban – is beszerezhetünk textilboltokban, kellékeseknél. Nagyon vagány a szegecses díszítés is, melyet akár táskára és cipőre is ragaszthatunk, így egy komplett szettet készíthetünk magunknak.

RAKLAP BÚTOROK KÖNNYEN ÉS GYORSAN

Megunt farmerből menő sortok: a felhajtott szárú, a csipkés és a rojtos

Megunt farmerünket ne dobjuk el, mert nagyon mutatós rojtos, csipkés vagy felhajtott szárú sortot készíthetünk belőle. A felhajtott szárúhoz egyszerűen vágjuk le a farmert a kívánt hossznál kicsit lentebb, majd hajtsuk vissza kétszer a szárát – így nem látszik majd a vágás nyoma, és nem is kell felvarrni-. A rojtos verzió elkészítéséhez vegyük fel a farmert és jelöljük be, mennyire szeretnénk rövid nadrágot. Ebben az esetben is érdemes ráhagyni két-három centit, mert az anyag veszít a hosszából a rojtozás során is. Vonalzóval húzzunk egyenes vonalat a nadrág szárain, majd vágjuk le a felesleges anyagot! Ha megvagyunk, fordítsuk ki a nadrágot, és szemöldökcsipesz segítségével kezdjük el kipiszkálni, majd lefejteni a vízszintes szálakat a vágás mentén.

A megunt farmerből nagyon menő sortot készíthetsz kreatív megoldásokkal, például csipke kombinálásával.
Némi csipkével is megújíthatjuk (madeirával) a régi farmerünket. Vágjuk le a nadrágunk szárát a kívánt hosszúságúra és kissé lekerekített ék alakban mindkét oldalt metsszünk ki belőle egy darabot, majd a csipke hozzávarrása után egy tűvel a farmer elvágott szélét rojtozzuk ki.

További cikkek divat témában:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk