Menü

Narancsos túrószuflé erdei gyümölcsökkel

Terítéken a karácsony

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Narancsos túrószuflé erdei gyümölcsökkel - 12.2019

Karácsonykor tradicionális dolgok kerülnek terítékre.

Hozzávalók 4 csészéhez:

A szufléhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 25 g világos nyers nádcukor
  • 250 g túró (20% zsírtartalmú)
  • 120 g crème fraîche
  • 70 ml tej (3,5% zsírtartalmú)
  • 1⁄2 kezeletlen narancs héja

A gyümölcsös toppinghoz:

  • 4 ek. fagyasztott erdei gyümölcs
  • 1 ek. méz
  • 1 csipet őrölt fahéj

A megszóráshoz:

  • kevés nyers nádporcukor
  • kevés vaj és világos nyers nádcukor a csészék kiszórásához

Elkészítés

  1. Verjük a tojásfehérjéket a sóval kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük az egé­szet csillogó masszává.
  2. Keverjük simára a túrót a többi hozzávalóval egy másik tálban, és keverjük hozzá óvatosan a tojásfehérjét is. Kenjünk ki vajjal masszív kávéscsészéket vagy üvegeket, és szórjuk ki őket vékonyan cukorral.
  3. Töltsük meg őket a túrókrémmel. Tegyünk egy nagy lábasba 2 cm magasságig vizet. Helyezzük a csészéket a vízfürdőbe, és tegyük rá a lábas fedőjét. Melegítsük fel benne a vizet. Forrástól számí­tott 10 perc alatt hagyjuk a túrószuflét megszilárdulni benne. Közben fontos, hogy ne vegyük le róla a fedőt.
  4. Eközben melegítsük fel a fagyasztott gyümölcsöket a mézzel és a fahéjjal egy kisebb edényben.
  5. A szuflékat óvatosan, egy kony­haruha segítségével vegyük ki a lábasból. Aki szeretné, egy tányérra is kifordíthatja azokat, de nagyon jól mutatnak egy szép formában is. Körítsük a desszertet az erdei gyümöl­csökkel, szórjuk meg némi por­cukorral, és rögvest tálaljuk.

KARÁCSONYI CANTUCCINI OLASZORSZÁGBÓL

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk