Menü

A legkisebb lakás is tűnhet nagynak

Lakberendezési tippek apró terekhez

Home » Életmód » A legkisebb lakás is tűnhet nagynak - 02.2017

Még a legkisebb lakás is rengeteg lehetőséget rejt magában, pláne, ha bevetünk néhány lakberendezési praktikát, amelyek növelik a térérzetünket. A kicsi lakást legegyszerűbben úgy tehetjük tágasabbá, ha minimalizáljuk a bútoraink számát és a lehető legtöbb (éppen nem használatos) dolgot különböző tárolókba pakoljuk, hogy a terek üresebbnek, ezáltal pedig tágasabbnak tűnjenek. Az alábbi tippek költségvetésünktől és ízlésünktől függetlenül segítenek abban, hogy kihozzuk a maximumot otthonunkból, és mindennapjainkat stílusosan és kényelmesen élhessük a csinos kis fészkünkben. Nézzük hát, milyen bútorokat és kiegészítőket érdemes beszerezünk!

Kettő az egyben bútorok
Az olyan bútorok, amelyek két funkciót is ellátnak, különösen jól jönnek a kis lakásokban. Egy olyan pad vagy ülőke, amely beépített tárolóval rendelkezik, rettentően praktikus: stílusosan tárolhatunk benne rengeteg dolgot, ráadásul van még egy helyünk, ahová ülhetünk.

Egymásba rakható asztalok
Az egymásba rakható asztalok remekül alakíthatók az igényeinkhez. Ha csak egyedül reggelizünk, akkor egymás alá toljuk őket, ha viszont vendégeket várunk, akkor szimplán széthúzzuk az asztalt elemeire. Így nagyon-nagyon sok helyet spórolunk, viszont nem kell lemondanunk a nagy társaságok fogadásáról sem.

Összecsukható székek
Ülőalkalmatosságra minden lakásban szükség van, ám hol többre, hol pedig kevesebbre. Éppen ezért rendkívül praktikusak az összecsukható székek, amelyeket csak akkor kell kinyitnunk, ha le szeretnénk ülni. Ha éppen nem kellenek, összecsukott állapotban szinte alig foglalnak helyet, arról nem is beszélve, hogy könnyű mozgatni őket egyik helyiségből a másikba.

Öntapadós tapéta
A kis lakásunk egy pillanat alatt nagyobbá varázsolható – legalábbis optikailag –, ha öntapadós tapétát ragasztunk egyes falakra. A látványos mintáktól egyrészt nagyobbnak tűnik a tér, másrészt nagyon csinossá is válik tőle az otthonunk.

Fali olvasólámpa
A padló és az éjjeliszekrény is túl értékes felület ahhoz, hogy az olvasólámpánk ott foglalja a helyet – pláne, ha a falra is felszerelhetjük. Ehhez persze kifejezetten fali olvasólámpát kell beszereznünk, ám a kínálat szerencsére már nagyon széles, mindenféle stílusban és árfekvésben kapható.

Állótükör
Az egész alakos álló tükrök nemcsak akkor jönnek jól, amikor egy fontos eseményre készülődünk, hanem akkor is, amikor tágasabbá szeretnénk tenni az otthonunkat. A tükör ugyanis azt az illúziót kelti, mintha jóval nagyobb lenne az adott szoba!

Darabszőnyegek
A kis lakásokban gyakran egy térben található a nappali és az étkező vagy mondjuk a nappali és a konyha. Darabszőnyegekkel jobban tagolhatjuk a tereket, ezáltal pedig nő a térérzetünk. Ha például garzonlakásban élünk, tegyünk szőnyeget az ágyunk és az étkező közé, hiszen így egyértelműbb lesz, hol kezdődik az egyik és hol ér véget a másik helyiség.

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk