Menü

3 itthoni játszótér, ahova érdemes sokat utazni

Különleges kalandok

Home » Szabadidő » 3 itthoni játszótér, ahova érdemes sokat utazni - 05.2019

Minden szülő tudja, hogy nem könnyű dolog valóban jó játszóteret találni rosszcsontjaink számára. Olyan játszó nem terem minden fán, ahol van árnyék, a kicsik tombolni is tudnak, de a nagyobbak ügyességi készségeiket is fejleszthetik, miközben még esztétikailag is izgalmas a környezet, az eszközök minősége pedig megfelelő. Mégis létezik néhány gyöngyszem, mutatjuk is kedvenceink!

Rumini játszótér – Budapest

A Rumini gyerekkönyv-sorozat ötletén alapuló játszótéren mi másé, mint a hajózásé lehetne a főszerep?  A játszó különleges esztétikájú eszközei, labirintusszerű elemei, minijátékai és persze a központjában álló nagy hajó pedig biztosan elnyeri gyerkőceink tetszését, akár maguk olvasták a történeteket, akár mi meséltük nekik elalvás előtt, de még akkor is, ha egyelőre nem ismerkedtek meg az egér matróz kalandjaival. Árnyékot mindig találhatunk a területen, ahogyan ivókút is rendelkezésünkre áll, a gyerkőcöknek pedig az egyedüli játékokon kívül csoportos erőfeszítésre is lehetőségük nyílik a nyolc játékost igénylő, hatalmas szélrózsa megforgatásával!

Süsü játszótér – Kisújszállás

A nemrégiben átadott, kisújszállási Süsü játszótéren Csukás István híres egyfejűjének történetébe léphetünk be, és élvezhetjük azt kicsikkel és nagyobbakkal egyaránt. A játszótér 2-5 éveseknek és 5-12éveseknek szánt játékai térben is elkülönülnek, köztük a szülők pihenőrésze terül el, hogy mindig láthassuk, csemeténk épp miben sántikál. A játszón találkozhatunk az ikonikus mese legkarakteresebb szereplőivel: megtaláljuk a királyfit, a királylányt, a zsoldosokat, de Torzonborz királyt és természetesen magát, Süsüt is.

Mátyás király történelmi játszópark – Visegrád

A Visegrádon található történelmi játszópark eszközei valóban a magyar történelembe és a népmesék hangulatába vezetnek minden odalátogatót. Annak ellenére, hogy az egyik tipikus játszótéri elem, a csúszda hiányzik a felhozatalból, a játszótér igazi különlegesség, és órákon keresztül tartó szórakozást ígér kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. A gondolkodást igénylő labirintus, a fából készült, nemzetünk múltját jelképező, megmászható állatfigurák, a forgó- és lengőhinták, a homokozó, és a céllövölde bőven gondoskodik az izgalmakról! A játszótér látogatása nem ingyenes, cserébe kulturált, fedett pihenőt találunk benne és a mosdóhasználat is biztosított.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk