Menü

Kreatív jelmezötletek lányoknak

Nem csak a hercegnőké a világ

Home » Szabadidő » Tippek és trükkök » Kreatív jelmezötletek lányoknak - 02.2019

Újra elérkezett a számos szülő által kihívásként, néhányak által egyenesen tortúraként megélt farsangi időszak. Kislányunk persze mindenáron a legötletesebb, legmókásabb, legszebb vagy legaranyosabb jelmezben szeretne megjelenni, alapos fejtörést okozva ezzel nekünk. Segítségül összeszedtünk 5 igazán ötletes maskarát.

Egy gombolyag fonal

Egy nagyon mókás ötlet, amelyet szuper könnyű elkészíteni, és igazán látványos eredményt ad. A fonal szálai pipaszurkálókból (más néven zsenília drótokból) készülnek, ezeket kell ragasztópisztollyal rögzítenünk a méretre vágott, hátul tépőzárral ellátott címkéhez, ami pedig egy nagy darab kartonpapírból áll. A kötőtűket hosszú fapálcikák és nagy fa gyöngyök összeragasztásából kapjuk.

Nénike

Az egyik legviccesebb dolog, amikor kisgyerekek játszanak időseket. Kicsit olyan, mint amikor egy kutyuson sapka vagy napszemüveg van. Annyira oda nem illő, hogy rögtön mindenkit elfog tőle a nevetés. Ha kislányunk egy született mókamester, segítsünk neki megnevettetni az egész csoportot egy öreg néni jelmezzel. A legjobb, hogy semmilyen különlegességre nem lesz szükségünk: néhány egyszerű – ’öreges’ – ruhadarab, egy ősz paróka, egy lánccal felszerelt szemüveg, bot vagy járókeret, és már készen is állunk. Ha jártasak vagyunk sminkelés terén, megdobhatjuk az összhatást pár festett ránccal is. A siker garantált.

Szuperhős

Szerencsére messze járnak az idők, amikor a fiúk privilégiuma volt a világ megmentése, így ha kislányunk idén szuperhősnő szerepben tetszelegne, ne tántorítsuk el. És csodanőn kívül is bőven válogathatunk, hiszen nincs olyan szuper-öltözék, amit ne lehetne kicsit ’lányosabb’ formába ölteni – legyen az egy tüllszoknyás Thor, Batman vagy Amerika Kapitány. Ha otthon szeretnénk elkészíteni a jelmezt, már kicsit jártasabbnak kell lennünk a varrás és kézműveskedés terén, de ha nem futunk neki mi magunk, a jelmezkölcsönzőkben és az online áruházakban is találhatunk szuper-lány öltözékeket.

Szuper-ellenség

Ahogy nem csak a fiúk, hanem a lányok is lehetnek hősök, úgy nem csak a szuperhősök, hanem a szuper-ellenségek is lehetnek nagy kedvencek. A képregényekből, rajzfilmekből és filmekből megismert fő gonoszok pedig nagyszerű alapot szolgáltatnak egy bohókás, vicces, furcsa vagy éppen különleges és menő jelmezhez.

Ismert klasszikusok

Ha már 5 éves korára átragasztottuk lánykánkra Audrey Hepburn mániánk, Elvis imádatunk vagy Grease rajongásunk, miért ne fejezhetné ki ezt jelmezével a farsangi bálon is? Egy igazi klasszikussal soha nem lőhetünk mellé, és – ami bombabiztos – kisgyerekeken extra cukin, nagyobbakon pedig szuper menőn fognak állni a karakterek.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk