Menü

Kekszes dobozban füstölt garnéla

Grillre vele!

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Kekszes dobozban füstölt garnéla - 06.2019

A tábortűz és a grillezett étel illata: élje át a tűzön sütés ősi szenvedélyét.

Grillezési mód: szabad tűzön

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 db garnélarák
  • 2 ek. olívaolaj
  • bors
  • 12 koktélparadicsom
  • 4 ág rozmaring
  • rukkola a tálaláshoz

A sóoldathoz:

  • 1 liter jéghideg víz
  • 80 g só
  • 20 g porcukor

Elkészítés:

  1. Egy (kb. 20×10 cm-es) kekszesdoboz aljára fúrjunk egy fémfúróval 8 mm nagyságú lyukakat, valamint a doboztető jobb és bal oldalára is 2-2 lyukat.
  2. A sóoldathoz keverjük össze az összes hozzávalót.
  3. Tegyük a garnélarákokat 15 percre a sóoldatba. Vegyük ki belőle őket, csepegtessük le, és pácoljuk be az olívaolaj és a bors keverékével.
  4. Tegyük a kekszesdobozba a paradicsomokat, a garnélarákokat és a rozmaringágakat, majd pedig tegyük rá a tetejét. 4 téglát rakjunk le négyzet alakban, a négyzet közepébe pedig tegyünk faszenet. Egy marék facsipszet is tegyünk a parázsba. A kekszesdobozt állítsuk a téglákra: a füst alul jut be a dobozba, s a kéményhatás következtében felül távozik.
  5. Füstöljük a garnélarákokat 20–25 percig. Ezt követően vegyük ki a dobozból, és tálaljuk őket a rukkolasalátával és a paradicsomokkal.

KÓKUSZOS ÉDESBURGONYA-LEVES

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk