Menü

5 játékötlet, ha hosszú repülőútra megyünk a gyerekkel

Már itt is vagyunk?

Home » Család » 5 játékötlet, ha hosszú repülőútra megyünk a gyerekkel - 05.2019

Közeledik a nyár, a nagy családi utazások szezonja. A felhőtlen szórakozás, a csillogó tenger és a gondtalan pihenés előtt azonban el is kell jutnunk úticélunkig, ami gyerekekkel nem olyan egyszerű, sőt igencsak embert próbáló feladat. Főleg, ha már abban a pillanatban unatkoznak, ahogy elfoglaltuk helyünket a repülőn. Cikkünkben összeszedtünk 5 tuti játéktippet, hogy idén ne kelljen százszor válaszolnunk a ’Mikor érünk már oda?’ kérdésre!

UNO

Régi trükk, de ma is működik: az UNO kártyajátékot már az 5 éves gyerkőc is nagyon élvezi, és mi sem fogunk unatkozni, ha beszállunk a körökbe! Ha igazán belemelegedünk, az ilyen egyszerű, de izgalmas kártyajátékokkal mi akár 1-2 óra nyugalmat, csemetéink pedig önfeledt szórakozást nyerhetnek!

5 FELESLEGES DOLOG, AMIT BEPAKOLUNK UTAZÁSHOZ

Kincskereső lista

A kisebb gyermekek körében igazán népszerűek a ’keresd meg’ típusú játékok, hiszen nem csak a kutatás izgalma szórakoztató, hanem a vidám felfedezés élménye és a rábukkanás sikere is édes számukra.  Az interneten könnyedén találhatunk kinyomtatható kincskereső listákat gyerkőceink számára, méghozzá direkt repülőútra tematizáltakat is, ő pedig egész úton keresheti, majd kipipálhatja a listán felsorolt dolgokat.

játékötletek 1

Extra barkochba

Kisebbek számára a legjobb szóbeli játék a barkochba, könnyebbségként pedig játsszuk velük azt a változatot, amikor olyan dologra gondolunk, amit látunk is a környezetünkben. Ennek angol változata az ’I spy with my little eye’, amit fordíthatunk például ’Kis szememmel kiszúrtam’-ra. Nézzünk szét a repülőn, és ha kiválasztottuk, mi az, amit ki kell találni, mondjunk el róla egy első tulajdonságot (színt, anyagot, méretet, vagy akár, hogy mire használjuk), például így: Kis szememmel kiszúrtam valamit, ami kék. Ezután záporozhatnak a barkochba kérdések!

6 INDOK, MIÉRT FONTOS UTAZNI GYEREKKEL

Sztorikocka

Az elmúlt pár évben igazán népszerűvé váltak a különféle sztorikockás játékok. Nem véletlenül, hiszen amellett, hogy mindannyiunk agyát megmozgatják a feladatok, a játék fejleszti kreativitásunkat, a kitalált mesék igazán vicces fordulatokat vehetnek, és biztos, hogy nem lesz belőlük kettő ugyan olyan! A kockák pedig még a legkisebb utazótáskába is könnyedén beférnek!

játékötletek 2

Mágneses rajztábla, tablet tollal, színező, vagy foglalkoztató füzet

Ha gyermekünk igazi kis gondolkodó, vagy imád kreatív lenni, alkotni és szeret rajzolni, akkor egy foglalkoztatófüzet, színező, esetleg egy tablet rajzolós alkalmazása vagy egy mágnestábla nagyszerű lehetőséget biztosít majd rá, hogy elfoglalja magát egy időre. A rajzfelület akkor is jól jöhet, ha együtt akasztófáznánk, vagy amőbáznánk.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk