Menü

Húsvéti dekorációk

Tavasz a lakásban

Home » Életmód » Húsvéti dekorációk - 04.2019

A húsvéti dekoráció legtöbbünk otthonában a tavasz megtestesítője: színes, illatos és sokféle, a belőle áradó életöröm és megújulás miatt azonban mégsem túl sok vagy túl zsúfolt. Szerencsére pedig, ahhoz, hogy húsvéti legyen, már nem is kell csak nyuszikra és kiscsibékre korlátoznunk otthonunk díszítőelemeit. Mutatjuk a mi kedvenc ötleteinket! 

Befőttes váza

Varázsoljunk bájosan rusztikus hangulatot ebédlőnkben, vagy konyhánkban percek alatt, ezzel szuper egyszerű ’Csináld magad’ dekorációval! Pár darab befőttesüveg, pár centi raffia, vagy egy színes madzag, és persze a tavaszi díszítés elmaradhatatlan elemei: néhány szál színpompás virág. Figyeljünk rá oda, hogy ne zsúfoljuk túl velük az üvegeket, a ritkábban álló virág szárak adják meg a dekor stílusának lényegét!

húsvéti dekorációk 01

HÚSVÉTI KOSZORÚ

Mécseshéj

Fantasztikusan ötletes és nagyon látványos dekoráció lehet otthonunkban a virágokkal, ágacskákkal, tollakkal és tojáshéj-mécsesekkel megpakolt tojástartó. A különleges dekor elkészítéséhez pedig nem kell kézműves zseninek lennünk: az üres tojáshéjakon, egy hobbiboltban megvásárolható viasztömbön és egy csomag kanócon kívül nem kell semmi más a leghúsvétibb mécsesek elkészítéséhez.

húsvéti dekorációk 02

Itt szeretjük a tavaszt!

Ki ne lelné örömét a tavaszban? A gyönyörű virágok, a színes környezet, a bolondos, de kellemes időjárás és az ébredező természet nem véletlenül teszi az évszakot sokak kedvencévé. Ha pedig mi is olyan háztartásban élünk, amely tele van tavasz-rajongókkal, mért ne mutatnánk ezt meg mindenkinek? Ez a különlegesen vidám esernyős ajtódísz pár percnyi odafigyelést vesz csak igénybe, cserébe biztosan az egyik legszínesebbé varázsolja bejáratunkat a szomszédság körében! Vegyünk egy tavaszias színű esernyőt, egy szép szaténszalagot, és pár csokor dekoratív művirágot, tegyük össze őket, és már akaszthatjuk is az egyedi dekorációt!

húsvéti dekorációk 03

HÚSVÉTI JÁTÉKOK GYEREKEKNEK

Fordított tojásfa

Vigyünk egy kis csavart az idei tojásfába, és élvezzük a vendégektől kapott bókokat egész tavasszal! Ahelyett, hogy felakasztanánk a barkára, aranyesőre vagy bármilyen, a kedvenc hajtásainkkal rendelkező ágakra a színes kis díszeket, építkezzünk alulról! Egy széles, átlátszó üvegvázát töltsünk fel kedvenc színeinkben pompázó tojásokkal, majd ebbe szurkáljuk be a tavaszi növényeket!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk