Menü

Hogyan sminkeljünk nyáron?

Gyönyörűen a melegben is

Home » Szépség » Smink » Hogyan sminkeljünk nyáron? - 06.2018

A nyár az egyik legeseménydúsabb időszak: élvezzük a meleg időt, kiruccanásokat, nyaralásokat, esti programokat. Azonban a kánikula a szépségápolás terén igazi kihívást jelent, különösen, ha sminkelésről van szó. Senki sem szeret percenként a kis tükörért nyúlni, hogy megnézze, lefolyt-e az alapozója, elkenődött-e a szemfestéke, vagy helyén van-e még a rúzsa. Cikkünkben összeszedtünk pár hasznos tippet, hogy a forróságban is aggódás nélkül élvezhessük a meleg mindennapokat.

Olaj nélkül

A szép smink alapja az egészséges arcbőr, így erről nyáron se feledkezzünk meg. Használjunk olajmentes hidratálókrémet, mielőtt sminkelnénk, és párosítsuk ezt olajmentes alapozóval. Az ilyen kozmetikumok sokkal kevésbé hajlamosak a leolvadásra. A napsütés elleni védekezéshez pedig legjobb, ha olyan termékeket választunk, melyek fényvédő faktorral vannak ellátva.

Most a legfontosabb a primer

A nyári időszakban biztosan nem fogjuk megbánni azt a pár plusz másodpercet, amelyet egy primer felkenésével töltünk. A primert a hidratálás után, de még az alapozó előtt kell felvinnünk bőrünkre, ahol kijavítja a különböző egyenetlenségeket, ezzel nagyban segít, hogy arcfestékünk még a legnagyobb hőségben is tartós maradjon. A primerek általában szilikont tartalmaznak, így még a kisebb ráncocskákat is kitöltik. Sőt, ha primert használunk, alapozóból is kevesebbre lesz szükségünk.

A primer segít kiegyengetni az apróbb ráncokat arcunkon, valamint mindemellett tartósabb sminket is eredményez a nyári melegben.

 

Ne feledkezzünk meg az ajkainkról!

A napok hosszabbak, a napsugarak erősebbek, és sokszor extrém hőmérsékletek között mozgunk, ami ajkainkat is megviseli: szárazzá, cserepessé válhatnak, ha nem foglalkozunk velünk, ez pedig a rúzsokhoz sem áll jól. Ezért használjunk mindennap fényvédő faktorral ellátott ajakbalzsamot, és hetente radírozzuk is ajkainkat, akár házilag készített, akár üzletekben kapható bőrradírral.

A SMINK FELVITELÉNEK HELYES SORRENDJE

A kevesebb több

Ha el szeretnénk kerülni a maszatolódást és szétfolyást, a legjobb, ha nyáron kevesebb sminket használunk, mint az év más szakaszaiban. Ha tehetjük, maradjunk csak egy színezett arcápoló krémnél és egy kis korrektornál, amikor alapozásra kerül a sor: a kevesebb réteg ugyanis könnyebben tartja magát a forróságban.

RÚZSOZÁSI HIBÁK, AMELYEKET SZINTE MINDENKI ELKÖVET

Életteli teli színek

A mély, telt színeknek is megvan a maguk ideje, de nyáron váltsunk inkább vibráló, világosabb társaikra. Ahogyan ilyenkor egy-egy élénkebb színű táskát vagy szandált viselünk, sminkünkben is használjuk nyugodtan a vidám árnyalatokat. Letisztult, mégis nyárias eredményt kaphatunk, ha ezeket arcunknak csak egy részén alkalmazzuk, például egy élénkebb, friss pirosító vagy rúzs formájában.

Az élénk és vidám színek nyáron kifejezetten feldobják megjelenésünket, így rendkívül jól mutatnak körmünkön, szánkon, vagy éppen a ruhánkon is.

A LEGKÁROSABB SMINKELÉSI SZOKÁSOK

Ne ragyogjuk túl!

Mindenki szereti a kellemes, meleg nyári ragyogást, azonban ebben az időszakban ne vigyük túlzásba a highlighter vagy a bronzosító használatát. A kánikulában ez inkább a ’nagyon melegem van’ látszatát kelti, nem pedig az egészséges, üde csillogásét. Használjuk mértékkel ezeket a kozmetikumokat, és leginkább arcunk azon részein, melyeket egy kicsit ki szeretnénk emelni, és melyeket a napsugarak is jobban érnek.

Nyáron érdemes kevesebb bronzosítót és highlightert használni, így frissebb megjelenést biztosíthatunk magunknak a meleg napokon.
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk