Menü

Halloweeni tökminták kezdőknek, haladóknak és profiknak

Égjen az a töklámpás!

Home » Szabadidő » Tippek és trükkök » Halloweeni tökminták kezdőknek, haladóknak és profiknak - 10.2018

Hurrá! Itt az év egyik legizgalmasabb időszaka, amikor minden az igazi őszről, a színpompás levelek közötti sétákról, a sült gesztenye illatáról, a misztikus, ködös éjszakákról és – nem utolsó sorban –a halloweenről is szól. Nincs is szinte semmi, ami úgy vinné tökélyre az otthoni őszi atmoszféra megteremtését, mint egy saját kézzel faragott töklámpás. Cikkünkben ezért hoztunk is pár fantasztikus ötletet, bármilyen is legyen a kézügyességünk.

Kezdőként

Ha ez az első alkalom, hogy halloweeni tököt faragunk, akkor a kezdeti sikerélmény érdekében próbálkozzunk egy egyszerűen elkészíthető, praktikus, mégis dekoratív mintázattal. Elképesztően ötletes – és gyerekbarát – például, ha mézeskalácsformákat használunk halloweeni dekorációnk elkészítésében. Egyszerűen csak nyomjuk oda a tök oldalához, majd egy kalapáccsal óvatosan ütögessük bele egy kicsit a formát. Az így kapott lenyomatot már szuperkönnyen végig is tudjuk vágni. A másik egyszerű, de nagyszerű tipp a fúró. Könnyen és gyorsan használható, a fúróval készített pöttyök méretét, elrendezését és mennyiségét pedig úgy variáljuk, ahogyan csak szeretnénk.

 

  

 

 

VICCES ÉS CUKI HALLOWEENI JELMEZEK KISMAMÁKNAK

 

Haladóknak

Ha már nem először csinálunk ilyet, és van egy kis gyakorlatunk az éles kések használatában, illetve már egész jól ismerjük a tök tulajdonságait, idén vágjunk bele valami izgalmasba. Különféle szem-, száj-, orr- és szemöldökformák kombinálásával például számtalan variációnk van mosolygó, vigyorgó vagy éppen vicsorgó tökfejeket faragni, de a kísérteties arcokon kívül nyúlhatunk más minták után is. Például egy domborító macska, gonosz boszorkány, ijesztő felirat vagy mesebeli kísértetház mind-mind fantasztikusan nézhet ki az éjszaka sötétjében világítva, de ne hátráljunk meg egy igazán kreatív ’tök a tökben’ halloweeni kompozíciótól sem.

 

 

VICCES ÉS CUKI HALLOWEENI JELMEZEK KISMAMÁKNAK

 

Profi tudással

Ha mindenünk a halloween, és már augusztus óta a tökfaragó szerszámainkat élesítjük, akkor a határ a csillagos ég! A durván tekervényes temetői jelenettől a rém bonyolult rémségek portréján keresztül a hatalmas fogak között üvöltő töklámpásig minden terítéken van a kísértetek ünnepén. Ha idén nagyon érezzük magunkban az erőt, akkor pedig nyugodtan fogjunk bele egy igazi műalkotásba – mondjuk egy 3D-s szörnyetegbe.

 

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk