Active Beauty
Gesztenyekrémleves

A klasszikusok ünnepe

Gesztenyekrémleves

Karácsonykor tradicionális dolgok kerülnek terítékre.

Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez:

  • 1 hagyma
  • 2 ek. napraforgóolaj
  • 1 ek. friss kakukkfű
  • 600 g előpárolt és vákuumozott gesztenye
  • 250 ml fehérbor
  • 1 l zöldségalaplé
  • 125 ml mandulatej
  • 3 ek. mandulapüré
  • só
  • kevés frissen őrölt bors

A habhoz:

  • 2 ek. mandulapüré

A levesbetéthez:

  • 50 g mandula
  • 50 g aszalt, kénezetlen

sárgabarack

  • 1­2 ek. juharszirup

A díszítéshez:

  • friss kakukkfű

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a hagymát és vágjuk apróra. Hevítsük fel a napraforgóolajat egy nagy levesesfazékban, és pároljuk benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és
    a gesztenyét, és pirítsuk őket 2 percig. Engedjük fel a fehér­ borral, és adjuk hozzá a zöld­ ségalaplevet. Tegyük rá a fedőt, és főzzük a levest alacsony­közepes lángon 30 percig. Végül adjuk hozzá a mandulatejet és a mandulapürét. Pürésítsük az egészet, sózzuk és borsozzuk.
  2. A habhoz a mandulapürét habosítsuk fel 8 ek. vízzel.
  3. A levesbetéthez vágjuk apróra a mandulát, és zsiradék hozzá­ adása nélkül pirítsuk addig egy forró serpenyőben, amíg elkezd finom, enyhén pirított illatot árasztani. Vágjuk apróra az aszalt barackot és adjuk hozzá. Keverjük hozzá a juharszirupot, és forraljuk fel egyszer.
  4. Tálaláshoz merjük a levest előmelegített mélytányérokba. A habot egy kanállal tegyük a tetejére, és rajzoljunk rájuk egy kés hegyével szép mintá­kat. Tegyünk a tetejükre a man­dula­barack toppingból, és szórjuk meg friss kakukkfűvel.

KARÁCSONYI CANTUCCINI OLASZORSZÁGBÓL