Active Beauty
Fogyókúra okostelefonnal

5 applikáció, amely segít az álomalak elérésében

Fogyókúra okostelefonnal

Az okostelefonunkat annyi mindenre használjuk, miért ne vetnénk be az álomalak elérése érdekében is? Ezekkel az applikációkkal könnyebb lesz betartani a diétát, leadni azt a néhány kilót vagy csak szimplán egészségesebb életmódot folytatni.

Lose It
Ez az iTunes-on és Google Play-en egyaránt ingyenesen elérhető alkalmazás segít, hogy egészséges tempóban szabaduljunk meg a zsírfeleslegünktől. Az applikációnak van weboldala is, így a számítógépünkön is használhatjuk. A Lose It lényege, hogy igyekszik motiválni minket: apró célokat tűzhetünk ki magunk elé, amelyeket könnyebb elérni, vezethetünk benne étkezési naplót és kapcsolatba léphetünk más fogyni vágyókkal. Beléphetünk különböző csoportokba is, ahol megoszthatjuk tapasztalatainkat és hasznos tanácsokat kaphatunk.

Diet Hero
Ez az alkalmazás azok számára ideális, akik utálják számolgatni a kalóriákat. Az egyelőre csak iPhone-osok számára, 1,99 euróért elérhető Diet Hero így működik: megmondjuk neki, hogy milyen ételeket szeretünk vagy éppen mi van otthon, az applikáció pedig javaslatot tesz, hogy mit és mennyit együnk. Ha nem tetszik, amit kínál, kérhetünk újat. Mivel a használat kezdetekor meg kell adnunk a magasságunkat, a testsúlyunkat, a nemünket és azt, hogy hány kilót szeretnénk fogyni, az alkalmazás pontosan tudja, hogy hány kalóriát fogyaszthatunk.

7 hatásos gyakorlat otthoni edzésekhez

Nike+ Training Club
Ha nem tudjuk, milyen gyakorlatokat kellene végezünk ahhoz, hogy formásabbak és vékonyabbak legyünk, akkor ez az az alkalmazás, amelyet azonnal le kell töltenünk. A Nike+ Training Club ingyenesen elérhető az iTunes-on és a Google Play-en is, és több mint százféle gyakorlatot kínál kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak egyaránt. Választhatunk egy-egy gyakorlatot, de akár egy teljes négyhetes programot is, amely segít elérni álomalakunkat. Az applikáció táblagépen is használható.

iPhone Egészség
Az Apple saját fejlesztésű, ingyenes Egészség applikációja mindent figyel, ami segítheti a fogyásunkat: például számolja, hogy hány lépést tettünk meg és hány emeletnyit lépcsőztünk, de szól akkor is, ha túl sokat ültünk, és ideje lenne mozogni egy kicsit. Ha iPhone 5s-sel vagy újabb készülékkel rendelkezünk, akkor ezeket az információkat automatikusan az okostelefonra kapjuk anélkül, hogy bármilyen fitneszeszközzel össze kellene kapcsolódnunk. Az Egészség applikációval egyébként alvásunkat és étkezésünket is tudatosabbá tehetjük.

Google Fitnesz
Természetesen az androidosoknak is van egy hasonló applikációjuk: a Google ingyenesen letölthető fogyókúrás és fitnesz applikációja, a Google Fitnesz úgy méri mindenféle aktivitásunkat, hogy észre sem vesszük. Az app segítségével számon tarthatjuk a súlyunkat és az edzéseinket is, és statisztikát vezet mindenről: rögzíti a sebességet, a tempót, az útvonalat, a szintkülönbséget és még megannyi dolgot. És hogy még inkább motiváltak legyünk, ezen az alkalmazáson is beállíthatunk kisebb célokat, amelyek eléréséhez személyre szabott ajánlatokat és edzési segédletet is kapunk!

Mentés

Mentés

Mentés