Menü

5 zseniális farsangi jelmez gyerekeknek

Ötletek lányoknak és fiúknak

Home » Szabadidő » 5 zseniális farsangi jelmez gyerekeknek - 02.2018

A farsangi szezon egyet jelent azzal, hogy próbáljuk megtalálni a legötletesebb jelmezeket, amelyekkel gyermekeink kedvébe járhatunk – és még a megvalósításuk sem igényel különösebb szakértelmet. Most összegyűjtöttünk öt zseniális farsangi jelmezt, amelyek sokkal eredetibbek és mókásabbak, mint az üzletekben kapható kész verziók, ráadásul szinte minden kellék nagy valószínűséggel rendelkezésünkre áll már.

Unikornis
Az unikornisok népszerűsége töretlen, gyerekek és felnőttek is imádják a szivárványban úszó egyszarvúkat, a farsangi ünnepségen is nagy sikert arathatunk egy ilyen jelmezzel. Elkészítése pedig majdnem olyan egyszerű, mintha csak balerinának öltöztetnénk kislányunkat ­– azzal a különbséggel, hogy a tüllszoknyának most a szivárvány színeiben kell pompáznia. Az olyan apró részletek, mint a füles hajpánt és a kimosható hajszínező, teszik igazán varázslatossá ezt a maskarát.

A TÖKÉLETES FARSANGI FÁNK

Röntgenfelvétel
Sokszor a legegyszerűbb farsangi jelmezek a legfrappánsabbak. Ehhez például nem kell más, csak fekete ruha, egy doboz és némi festék. A fekete nadrágra és hosszú ujjú felsőre húzzuk rá a dobozt, amelyre előzőleg vágtunk lyukat a karoknak és a fejnek. A doboz elejére fekete és fehér festékkel rajzoljuk fel a gerincet és a bordákat, és már kész is vagyunk.

Őrült professzor
Ha a gyerekeknek nem is mond sokat Doki karaktere a Vissza a jövőbe c. Filmekből, attól az ötletet még díjazni fogják. Az őrült professzornak ugyanis csomó mókás kelléke van. Például a védőszemüveg, a védőkesztyű (ami esetünkben lehet szimpla mosogatókesztyű) és ott vannak a kémiai edények is! Hogy a szett teljes legyen, kössünk a gyermeknek nyakkendőt, és adjunk rá fehér köpenyt, amelyre névkitűzőt is tehetünk.

Rendező
És ha már a filmeknél tartunk, miért ne öltözhetne be a kicsi rendezőnek? Tetszeni fog neki az ötlet, ha rájön, hogy mostantól mindenkinek ő dirigál. És hogy melyek is a rendező legfontosabb eszközei? A hangosbeszélő és a csapótábla, de persze azért egy stílusos sapka sem árt. Felvétel indul!

FARSANGI JELMEZÖTLETEK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK

Maratonfutó

Még csak most tanult meg járni a gyermekünk? Sebaj, a farsangon ettől függetlenül ő még lehet maratonfutó! A klasszikus futós öltözeten túl a legfontosabb kiegészítő a rajtszám, amelyet egy vastagabb papírlapra is elkészíthetünk.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk