Menü

Farsangi dekorációs ötletek

Kezdődhet a maszkabál?

Home » Életmód » Otthon » Farsangi dekorációs ötletek - 02.2018

A farsangi szezon remek apropó arra, hogy barátainkat meghívjuk magunkhoz, a házibulinak pedig egy álarcosbál legyen a tematikája. Kérjük meg őket, hogy húzzanak maskarát, mi pedig gondoskodjunk az alkalomhoz illő körítésről. Dekorációs tippjeinkkel fantasztikus hangulatot csempészhez az otthonába!

Ombré léggömbök
A legegyszerűbb és legolcsóbb, mégis talán a leglátványosabb dekorációs elem, amelyet a farsangi házibulihoz magunk is elkészíthetünk, az a festett lufi. Nincs szükségünk másra, mint néhány héliumos léggömbre, arany vagy bármilyen más, metálfényű hobbifestékre és egy hasonló ecsetre, mint amivel falat szokás festeni. (Valójában minden ecset jó lehet, de ezzel a fajtával lehet a legszebb textúrát kialakítani.) Hogy a végeredmény valóban ombré, azaz színátmenetes legyen, az első réteget fessük fel hanyagul a lufi feléig, a második réteget már csak az első réteg feléig, és ha szükségesnek érezzük, egy egész keskeny harmadik réteget is festhetünk. Várjuk meg, míg teljesen megszáradnak a léggömbök, mielőtt csokorba kötnénk őket.

Saját készítésű ombré léggömbök a farsangi lakásdekorációért

A TÖKÉLETES FARSANGI FÁNK

Tollasbál
A farsangi hangulat azonnal megidézhető a maszkok és a tollak segítségével, utóbbiak pedig akkor is jól jönnek, ha ültetett vacsorát tervezünk. Az ültetőkárnyákra írjuk rá a neveket, tetejükre pedig rögzítsünk egy-egy dekortollat, amelyet gyakorlatilag bármelyik hobbiboltban beszerezhetünk.

Idézzünk farsangi hangulatot a lakásba egyszerűen

Ragyogó pezsgő
A pezsgő minden partit feldob, hát ha még ilyen ragyogó külsővel rendelkezik! Amire szükségünk lesz hozzá: kis üveges pezsgők, tetszés szerinti glitterek, ragasztó, ecset és akrillakk. Először is oldjuk le az üvegekről a címkéket, majd kenjünk be őket az ecset segítségével vékonyan ragasztóval. Hogy minél kevesebb glitter vesszen kárba, egy nagyobb tál felett végezzük el a következő lépést: döntsük meg kissé az üvegeket és szórjuk rájuk a glittert. Hogy a ragyogó dekoráció tényleg a pezsgős üvegeken maradjon, száradás után érdemes akrillakkal lefújni őket.

Ragyogó farsangi dekoráció otthonra egyenesen a hobbiboltból

FARSANGI JELMEZÖTLETEK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK

Elő a karácsonyfadíszekkel!
Most még biztosan emlékszünk arra, hogy hova és melyik dobozba tettük a karácsonyfadíszeket… Akkor vegyünk is elő őket, válogassuk ki a csillámosakat és metálfényűeket, majd ezeket tegyük bele különböző üvegvázákba és üvegtálakba – egészen új értelmet fognak kapni! Nemcsak a karácsonyfagömböket, de a gyöngyfüzéreket is bevethetjük a farsangi bulin, ezeket is hasonló módon “tálalhatjuk”. Ezek a dekorációs elemek kerülhetnek az asztal közepére vagy akár az egyik sarkot is feldobhatjuk velük.

Attól, hogy elmúlt december még nem muszáj eltennünk a karaácsonfadíszeket
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk